2018-06-13 20:30:02
Φωτογραφία για Η Μέρκελ δίνει 273 εκατ. ευρώ για την ανανέωση ρουχισμού στον στρατό
Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 273 εκατομμυρίων ευρώ θα αποδεσμεύσει η «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας για να ανανεώσει τον ρουχισμό στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα «Bild», τα παντελόνια, οι μπερέδες και οι μπότες που θα ντύσουν τους στρατιώτες και τις στρατιωτίνες θα κοστίσουν μία περιουσία στη κυβέρνηση του Βερολίνου.

Πριν από ένα μήνα, έκθεση του γερμανικού υπουργείου Άμυνας που είχε αποκαλύψει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt», έκανε λόγο για σημαντικές ελλείψεις υλικού που έχουν επίπτωση στην εκπλήρωση των διεθνών υποχρεώσεων του ομοσπονδιακού στρατού.

«Οι ελλείψεις αφορούν από άρματα μάχης και όπλα μέχρι ρουχισμό», έγραφε το επίμαχο δημοσίευμα διευκρινίζοντας ότι, πολλά αεροσκάφη όπως τα Eurofighter και τα Tornado αλλά και ελικόπτερα είναι διαθέσιμα προς χρήση μόνο ορισμένους μήνες, καθώς τον υπόλοιπο χρόνο υπόκεινται σε εργασίες συντήρησης, υπογράμμιζε.

Ωστόσο, πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι οι Γερμανοί δεν θέλουν να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα για τον ομοσπονδιακό στρατό, παρόλο που η εμπιστοσύνη τους για τον στρατό και τις επιχειρησιακές του δυνατότητες έχει μειωθεί.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ