2018-06-13 21:39:28
Φωτογραφία για 14 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη – Το βίντεο που όλοι πρέπει να δούμε!
Η χώρα μας έχει αναλάβει φέτος, μετά από αίτημα του Υπουργείου Υγείας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), τη διοργάνωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2018, που έχει καθιερωθεί στις 14 Ιουνίου.

Την ημέρα αυτή τιμάται, διεθνώς, ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προσφέροντας χωρίς ανταμοιβή λίγο από το χρόνο του και λίγο από το αίμα του.

Το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2018 είναι: «Να είσαι εκεί για τον Άλλο. Δώσε Αίμα. Μοιράσου τη ζωή». Δείτε το σποτάκι αφιερωμένο στην ημέρα:

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και άλλους φορείς και υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, διοργάνωσε ανοιχτή καμπάνια με ποικίλες δράσεις σε όλη την Ελλάδα.

Έκθεση-αφιέρωμα στο Ζάππειο

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων στο πλαίσιο των δράσεων της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, παρουσιάζει από τις 14 Ιουνίου την έκθεση φωτογραφίας «Δρόμοι Επιβίωσης», η οποία δημιουργήθηκε το 2016 σε συνεργασία με την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.


Πρόκειται για φωτογραφικές καταγραφές έμπειρων και καταξιωμένων φωτορεπόρτερ, που συμμετείχαν με τον τρόπο τους, την ευαισθησία τους και τη ματιά τους στο αναγκαστικό ταξίδι, στους «δρόμους επιβίωσης», των προσφύγων, που οδηγούν από τις εμπόλεμες ζώνες της Μέσης Ανατολής στην Ελλάδα.

Διάρκεια έκθεσης:14- 20 Ιουνίου, Ζάππειο Μέγαρο, Αίθουσα 3.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
_
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ