2018-06-14 01:22:39
Φωτογραφία για Αυτοί είναι οι 6 Γεωργιανοί που έκαιγαν με σίδερο τα θύματα τους και «άδειαζαν» σπίτια σε κάθε γωνιά της Αττικής (pics)
Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., κάνοντας χρήση της σχετικής εισαγγελικής διάταξης, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες, των έξι Γεωργιανών που συνελήφθησαν (σ.σ. σε βάρος του ενός εκκρεμεί ένταλμα) σε Αθήνα, Αγίους Αναργύρους και Εξάρχεια για ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις σε όλη την Αττική.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες:

(επ.) KOBESHAVIDZE (ον.) Koba του Zauri και της Tina , γεννηθέντα στις 2-5-1976 στην Γεωργία

(επ.) KUPREISHVILI (ον.) Mikheil του Mikheil και της Zaira , γεννηθέντα στις 30-10-1982 στη Γεωργία

(επ.) PIRTSKHALASHVILI ή PHIRTSKHALASHVILI ή PIRTSKALASHVILI (ον.) Mamuka του Iakob και της Μ akuala , γεννηθέντα στις 4-4-1975 στην Γεωργία

(επ.) KABOSNIDZE ή KABOSUIDZE ή MARCU (ον.) Akaki ή Vasile του Gooha ή Vasile και της Elijo η΄ Ana , γεννηθέντα στις 31-7-1990 ή 31-7-1991 στην Γεωργία ή Ρουμανία


(επ.) VARDOSANIDZE ή VARDUZANIZ ή KANDELAKI (ον.) Ramazi ή Nika του Bondo ή Rondo ή Gocha και της Nanuli ή Μαρίνα γεννηθέντα 1977 στη Γεωργία

και τον μη συλληφθέντα:

(επ.) PETROVIS Ian του Igor και της Maria γεννηθέντα 23-12-1970 στην Τσεχία

Τι είχε γράψει το Reader.gr για τη συμμορία των σκληρών Γεωργιανών

Βασισμένη στα πρότυπα των εγκληματικών οργανώσεων της Ευρασίας, ήταν δομημένη η σπείρα Γεωργιανών κακοποιών που εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Το στοιχείο αυτό προκύπτει από την ανάλυση των προσώπων που συνελήφθησαν και των ρόλων που είχαν στην «ομάδα», με κύριο χαρακτηριστικό την πίστη και την αφοσίωση.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής και Ιδιοκτησίας, μετά από οργανωμένη επιχείρηση σε Αθήνα, Αγίους Αναργύρους και Εξάρχεια, συνέλαβαν πέντε υπηκόους Γεωργίας ηλικίας 28, 36, 41, 42 & 43 ετών, μεταξύ των οποίων και τον «αρχηγό» της ομάδας.

Επίσης ταυτοποιήθηκε ως μέλος της οργάνωσης και 48χρονος αλλοδαπός, ο οποίος αναζητείται, ενώ από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι στο παρελθόν έχει διαπράξει ληστείες σε οικίες κατά τις οποίες προκαλούσε σοβαρές σωματικές βλάβες στους ενοίκους με τη χρήση ηλεκτρικού σίδερου και σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για παρόμοια αδικήματα.

Ο «αρχηγός» συμμετείχε στο σύνολο των αξιόποινων πράξεων και ήταν αυτός που έδινε τις εντολές στα υπόλοιπα μέλη, έχαιρε απόλυτου σεβασμού των μελών της οργάνωσης και μάλιστα ήταν αυτός που επέλεγε τα άτομα που θα ενταχθούν στην οργάνωση.

Τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης ήταν κακοποιοί επιπέδου «δρόμου» (street level criminals), που ενεργούσαν με διακριτούς ρόλους (φυσικοί αυτουργοί, τσιλιαδόροι, κατοπτεύοντες κλπ.), τηρώντας μεταξύ τους κανόνες σχετικής ιεραρχίας, ενώ σε περίπτωση που ο «στόχος» απαιτούσε την παρουσία περισσότερων ατόμων, στρατολογούσαν εκτάκτως νέα άτομα για ενίσχυση.
eglimatikotita
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ