2018-06-14 11:00:32
Φωτογραφία για Γιατί οι Γιαπωνέζες προσπαθούν να μπουν στη φυλακή
Μια περίεργη τάση καταγράφεται τελευταία στην Ιαπωνία... Η χώρα έχει τον γηραιότερο πληθυσμό στον κόσμο, με περίπου το 27% των πολιτών να είναι άνω των 65 ετών. Κι αυτό είναι πρόβλημα. Γιατί;

Σύμφωνα με το Bloomberg, μία στις πέντε γυναίκες στις ιαπωνικές φυλακές είναι άνω αυτής της ηλικίας, με το συντριπτικό ποσοστό εξ αυτών να έχει διαπράξει μικρά αδικήματα, όπως μικροκλοπές. Κι όμως, δεν πρόκειται για αύξηση της εγκληματικότητας, αλλά για έναν πιο «καταθλιπτικό» λόγο.

Την περίοδο 1980-2015 ο αριθμός των ηλικιωμένων που μένουν μόνοι τους στην Ιαπωνία έχει εξαπλασιαστεί στα 6 εκατομμύρια. Το 2017, κρατική έρευνα βρήκε ότι πάνω από το 50% των ηλικιωμένων που είχαν κατηγορηθεί για μικροκλοπές ζούσαν μόνοι τους και το 40% εξ αυτών δεν είχαν καμία οικογένεια.

Αν και για δεκαετίες, η παράδοση έλεγε ότι οι οικογένειες και η κοινότητα έπρεπε να φροντίζουν τους ηλικιωμένους, η τάση αυτή αλλάζει ενώ και οι πόροι λιγοστεύουν ολοένα και περισσότερο.


Ως αποτέλεσμα, πολλές ηλικιωμένες γυναίκες, νιώθοντας ολοένα και πιο απομονωμένες στρέφονται σε μικροεγκλήματα, με την ελπίδα ότι η φυλακή θα τους προσφέρει ένα «καταφύγιο», ένα «σπίτι».

«Ο άνδρας μου έπαθε εγκεφαλικό πριν έξι χρόνια κι έκτοτε είναι στο κρεβάτι. Έχει επίσης άνοια και υποφέρει από παράνοια και ψευδαισθήσεις» εξηγεί μια 80χρονη που μπήκε στη φυλακή επειδή δεν άντεχε άλλο να τον φροντίζει.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ