2018-06-14 14:22:17
Φωτογραφία για Διένεξη υπουργείου Υγείας - γιατρών για τη στελέχωση των ΤΟΜΥ - Τα επιχειρήματα
Από την Αριστοτέλους παρουσιάζεται μία εικόνα προόδου του εγχειρήματος, την ώρα που οι γιατροί κάνουν λόγο για υποστελέχωση IATRONET

Σε περιβάλλον αντιπαράθεσης με τους γιατρούς επιχειρεί το υπουργείο Υγείας να ολοκληρώσει το εγχείρημα για την Πρωτοβάθμια (εξωνοσοκομειακή) φροντίδα Υγείας.

Από την Αριστοτέλους παρουσιάζεται μία εικόνα προόδου του εγχειρήματος, την ώρα που οι γιατροί κάνουν λόγο για υποστελέχωση και κάκιστη αναλογία γιατρών προς καλυπτόμενους πολίτες.

Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ), στο περιθώριο του συνεδρίου Healthworld, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός (φωτό δεξιά) ανέφερε τα εξής:

Στις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) έχουν τοποθετηθεί, από την αρχική διαδικασία, 230 έως 250 γιατροί, ενώ το επόμενο διάστημα “ενεργοποιούνται” 600 συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ελεύθεροι επαγγελματίες οικογενειακοί γιατροί.


Στις δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας (ΤΟΜΥ, Κέντρα Υγείας και αγροτικά ιατρεία), υπάρχουν ήδη 3.000 γιατροί.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο κ. Βαρδαρός ανέφερε πως έχουν ήδη προσληφθεί 1.000 ιατροί και 2.000 νοσηλευτές στις ΤΟΜΥ.

Χαρακτήρισε, δε, “δημιουργική λογιστική” τα όσα αναφέρει η ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ για 1.000 γιατρούς για 11 εκατομμύρια πολίτες.

Γενναιόδωρη

Η πρόεδρος της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ Άννα Μαστοράκου (φωτό αριστερά) απάντσε πως η Ένωση υπήρξε μάλλον πολύ γενναιόδωρη στην εκτίμηση της για ύπαρξη σύμβασης με ανάληψη πληθυσμού ευθύνης από 1.000 οικογενειακούς ιατρούς, όταν σύμφωνα με τον ίδιο τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα ο αριθμός αυτός δεν ξεπερνά τους 250 από προσλήψεις στις ΤΟΜΥ.

Εκτός αυτού, από τους 657 υποψήφιους στην προκήρυξη του ΕΟΠΥΥ, οι 200 έχουν μηδενιστεί από την επιτροπή αξιολόγησης, καθώς δεν έχουν υποβάλει τα αντίστοιχα δικαιολογητικά ...

Σύμφωνα με την κ. Μαστοράκου, ο κ. Βαρδαρός χρησιμοποιεί “δημιουργική αριθμητική”, καθώς λογαριάζει ως οικογενειακούς ιατρούς, τους υπάρχοντες παθολόγους, γενικούς γιατρούς και παιδιάτρους των Κέντρων Υγείας και των Αγροτικών Ιατρείων, οι οποίοι έχουν σύμβαση ΕΣΥ, καλύπτοντας πάγιες τακτικές και εφημεριακές ανάγκες...
Δημ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ