2018-06-14 21:20:11
Φωτογραφία για Λιβαδειά: ''Μυστικός πράκτορας'' εξαπάτησε αγρότη
Συνελήφθη, προχθές το βράδυ στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 59χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.

 

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, συμπεριλαμβάνεται ένας ακόμη 64χρονος ημεδαπός συνεργός του, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί.

 

Ειδικότερα, ο 59χρονος προσέγγισε 39χρονο ημεδαπό, προσποιούμενος υπάλληλο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) και με το πρόσχημα ότι μπορεί να τον βοηθήσει να υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο για την παροχή αγροτικών επιδοτήσεων, καθώς και να του τακτοποιήσει οφειλές του στη ΔΕΗ, κατάφερε να του αποσπάσει τμηματικά, τον περασμένο μήνα, συνολικά το χρηματικό ποσό των (4.530) ευρώ.

 

Ο 39χρονος αντιλαμβανόμενος την σε βάρος του απάτη, κατήγγειλε το περιστατικό στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς και στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, προσημειώθηκε χρηματικό ποσό και προγραμματίστηκε προχθές το βράδυ, ραντεβού με τον 59χρονο.


 

Ο δράστης κατέφθασε στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και μόλις παρέλαβε από τον 39χρονο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

 

Το ανωτέρω ποσό κατασχέθηκε, ενώ ομοίως κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του δράστη, ως μέσο διευκόλυνσης της εγκληματικής του δραστηριότητας (τέλεση απατών), καθώς και διάφορα έγγραφα, πλήθος πιστωτικών τραπεζικών καρτών, (4) κινητά τηλέφωνα, ένας σκληρός δίσκος και ένας φάρος χρώματος μπλε, παρόμοιος με εκείνον που χρησιμοποιούν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες, τα οποία βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος.

 

Επιπλέον, σε βάρος του 59χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία και για κλοπή, καθώς κατηγορείται ότι αφαίρεσε πιστωτική τραπεζική κάρτα από την κατοχή 49χρονης ημεδαπής, μέσω της οποίας κατάφερε να πραγματοποιήσει από τον λογαριασμό της, αναλήψεις χρηματικών ποσών, ύψους (9.100) ευρώ.

 

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει έντονο ποινικό παρελθόν, καθώς έχει καταδικαστεί κατά το παρελθόν για διάπραξη απατών και πλαστογραφιών, συνέπεια των οποίων του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, όπως και στον συνεργό του, για πλαστογραφία, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή των δραστών στην τέλεση και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ