2018-06-14 22:19:16
Φωτογραφία για Ποιες είναι οι 10 καλύτερες ερωτήσεις στο πρώτο ραντεβού;
Στο πρώτο ραντεβού πολλά θέλεις να ρωτήσεις και να μάθεις. Όπως είναι αναπόφευκτο, από τα πρώτα λεπτά θα ξεκινήσει μεταξύ σας ένα παιχνίδι αναγνώρισης του εδάφους. Για να γίνει λοιπόν η πρώτη συνάντηση πιο ενδιαφέρουσα, καλό είναι να έχεις ετοιμάσει από πριν μερικές ευέλικτες, κομψές ερωτήσεις για να υποβάλεις στο υποψήφιο ταίρι σου, για την περίπτωση που εκείνη την ώρα ξεμείνεις από φαντασία.

Άμεσες ερωτήσεις; Επανάληψη του ίδιου έργου

Αφού αρχικά παρουσιάσεις τον εαυτό σου, για να σπάσει ο πρώτος πάγος, στη συνέχεια μπορείς να αυτοσχεδιάσεις. Οι ερωτήσεις που ακολουθούν ενδεχομένως θα σε βοηθούν να ανακαλύψεις σύντομα μικρές πτυχές της προσωπικότητας ενός ανθρώπου – ίσως μάλιστα να θυμίζουν μια μικρή, προκαταρκτική συνέντευξη – πιέζοντας μαλακά και έμμεσα για προσωπικές αποκαλύψεις. Οπωσδήποτε θα έχουν πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα από το να ρωτήσεις ευθέως και άκομψα π.χ. πόσες σχέσεις, γάμους ή διαζύγια είχε μέχρι τώρα, πόσες ερωτικές απογοητεύσεις, πόσες δουλειές έχει αλλάξει, αν του/της αρέσει το επάγγελμά του/της και αν είναι αποδοτικό, ποιες ταινίες προτιμά κλπ. Μην ξεχνάς επίσης ότι όλοι είναι προετοιμασμένοι για τέτοιες κοινότοπες ερωτήσεις.


Οι έμμεσες ερωτήσεις ξεδιπλώνουν τον χαρακτήρα

Είναι γεγονός βέβαια πως ό,τι και αν ρωτήσεις, δεν ξέρεις αν το άτομο που έχεις απέναντί σου θα σου απαντήσει ειλικρινά, όμως σίγουρα θα αποκομίσεις κάτι παρατηρώντας τη γλώσσα του σώματός του, την ετοιμότητά του και τις αντιδράσεις του. Το λιγότερο, θα έχεις την ευκαιρία να τον/τη δεις να γελάει, να συνοφρυώνεται, να συγκινείται, να ενοχλείται ή να εκπλήσσεται και γενικά να ξεδιπλώνει συναισθηματικά τον εαυτό του/της. Ιδού λοιπόν κάποιες ενδεικτικές ερωτήσεις – μπορείς να προσθέσεις σε αυτές όσες άλλες θέλεις (σε παρόμοιο ύφος):

Τι ήθελες να γίνεις, όταν ήσουν παιδί;

Ποιο είναι το καλύτερο δώρο που έχεις λάβει ποτέ;

Ποιο είναι το πιο ενοχλητικό πράγμα που σου έχει συμβεί μέχρι τώρα;

Ποια είναι τα κρυφά ταλέντα σου;

Ποια είναι η χειρότερη δουλειά που έχεις κάνει στη ζωή σου;

Πότε είχες τις περισσότερες ευκαιρίες για να κάνεις κάτι σημαντικό;

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου παιδικό παιχνίδι / παραμύθι;

Ποιο είναι το πιο θαρραλέο πράγμα που έχεις κάνει;

Εάν καιγόταν το σπίτι σου (και ήσουν ο μόνος κάτοικος), τι θα έτρεχες να σώσεις πρώτα;

Ποια χώρα θα ήθελες να επισκεφθείς και σε ποια να ζήσεις;
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ