2018-06-15 00:14:28
Φωτογραφία για Η ΕΣΑμεΑ “κατακεραυνώνει” το νέο ΕΚΠΥ
By: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus

Πρόχειρο και κακογραμμένο χαρακτηρίζει το νέο Κανονισμών Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Η εκτίμηση αυτή βασίζεται τόσο στη διαδικασία εξπρές με την οποία ψηφίστηκε όσο και στην απουσία οικονομοτεχνικής μελέτης για την αναθεώρησή του. Χαρακτηριστικά αναφέρει: “βρίθει ρυθμίσεων που υποβαθμίζουν την ποιότητα της υγείας και ζωής των ατόμων με αναπηρία, χρόνια πάθηση, κάθε πολίτη που έχει ανάγκη το αγαθό της υγείας, των υπηρεσιών υγείας, των φαρμακευτικών προϊόντων και των αναλωσίμων ειδών για την υγεία και για τη διαβίωσή τους”.

Γι’ αυτό, άλλωστε, η ΕΣΑμεΑ δια του εκπροσώπου της στο ΔΣ του Οργανισμού, διαφώνησε πλήρως με όλη τη διαδικασία, καθώς και με το προτεινόμενο κείμενο, και αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

“Ο διαρκής αγώνας της ΕΣΑμεΑ και των φορέων της συνεχίζεται ασταμάτητα, για την πρόσβαση και την προστασία του πανανθρώπινου αγαθού και δικαιώματος, την υγεία και των υπηρεσιών υγείας προς κάθε πολίτη, με ή χωρίς αναπηρία. Διεκδικούμε το ελάχιστο επίπεδο παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, υγειονομικού υλικού, φαρμάκων, βοηθημάτων και αναλωσίμων ειδών υγείας και κάθε τι που βελτιώνει την καθημερινότητα και τη ζωή των ατόμων με αναπηρία, χρόνια πάθηση και των οικογενειών τους” τονίζει καταλήγοντας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ