2012-06-03 10:04:27
Φωτογραφία για ΕΚΚΛΗΣΗ ΚΙΤΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ
Έκκληση προς τους φαρμακοποιούς να σταματήσουν το εμπάργκο της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους, αλλά και στους προμηθευτές των νοσοκομείων να μην σταματήσουν τις παραδόσεις ιατρικών υλικών, απευθύνει ο Υπουργός Υγείας Χρήστος Κίττας.

Η έκκληση έρχεται ένα 24ωρο μετά την εισαγγελική παρέμβαση, για να διαπιστωθεί αν από την αναστολή της χορήγησης των φαρμάκων με πίστωση, τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ασφαλισμένων.

Ο κ. Κίττας σε δηλώσεις του αναφέρει ότι ήδη έγινε η καταβολή 110 εκ. ευρώ για την πληρωμή οφειλών προς τους προμηθευτές των Δημοσίων Νοσοκομείων και 200 εκ. ευρώ στους φαρμακοποιούς, για την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των οφειλομένων του Μαρτίου 2012.

Επίσης τόνισε ότι έχουν γίνει ενέργειες και για την κάλυψη πιεστικών αναγκών συμβεβλημένων ιατρών, διαγνωστικών κέντρων, ιδιωτικών κλινικών, φυσικοθεραπευτών και άλλων και πρόσθεσε ότι τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα.

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πρέπει να δείξουμε τη μέγιστη υπευθυνότητα και ευαισθησία. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους στο χώρο της υγείας να κάνουν ό, τι είναι απαραίτητο ώστε να προστατέψουμε την αξιοπρέπεια των πασχόντων και πάνω από όλα την ανθρώπινη ζωή», είπε τέλος ο υπουργός Υγείας.

ΑΝΤ1
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ