2018-06-15 20:07:34
Φωτογραφία για Μέτρα προστασίας από τον ήλιο. Γιατί, προσέχουμε για να έχουμε!
Αχ καλοκαιράκι. Ξεγνοιασιά, χαλάρωση, ηρεμία, ήλιος Ο ήλιος… που φέτος μας έδειξε από νωρίς τα δόντια του κει μεις είμαστε σα να μας χτύπησε κάτι βαρύ και να μην ξέρουμε τι, και παραπατάμε από τη ζέστη και την άπνοια.

Τον αγαπάμε τον ήλιο, τον ζητάμε. Μας αλλάζει την διάθεση. Απλά πρέπει να παίρνουμε και όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να μπορούμε να τον απολαμβάνουμε άφοβα. Σας έχουμε παρακάτω κάποιες βασικές συμβουλές που καλό είναι να εντάξουμε την καθημερινότητά μας, που πλέον περιλαμβάνει και τον αγαπημένο μας ήλιο:

Φοράμε πάντα το πρωί αντιηλιακό. Δεν το αμελούμε ακόμα και όταν είμαστε βιαστικοί. Το καλύτερο είναι να το χρησιμοποιούμε σε μεγάλη ποσότητα και να το εφαρμόζουμε σε όλο το πρόσωπο αλλά και στα άλλα ακάλυπτα μέρη του σώματός μας σε μεγάλη ποσότητα. Καλό είναι να το εφαρμόζουμε 20 λεπτά πριν βγούμε στον ήλιο και να το ανανεώνουμε  συχνά αν εξακολουθούμε να είμαστε εκτεθειμένοι.  Είναι πολύ σημαντικό να το εφαρμόζουμε σωστά στο δέρμα μας και φυσικά να έχει μεγάλο δείκτη προστασίας, π.χ συνήθως ενδείκνυται ο δείκτης προστασίας 50.

SunProtection

Φοράμε γυαλιά ηλίου. Πρέπει να τα φοράμε για να προστατεύουμε την ευαίσθητη περιοχή των ματιών μας από τις βλαβερές ακτινοβολίες UV-Β και UV-Α και να αποφύγουμε πιθανή βλάβη από τον ήλιο.

Ντυνόμαστε ελαφριά. Προτιμάμε επίσης τα ανοιχτά χρώματα, που δεν ‘τραβούν’ την ακτινοβολία του ηλίου. Παράλληλα, προσπαθούμε να μην αφήνουμε πολλά μέρη του σώματός μας ακάλυπτα, όσο και αν αυτό φαντάζει δύσκολο τις καυτές μέρες του καλοκαιριού.  Δείτε τις προτάσεις μας, τόσο για τον άντρα όσο και για την γυναίκα.

Πίνουμε πολλούς χυμούς, τρώμε ελαφριά. Φρουτάκια, γιαουρτάκια, λαχανικά και πολύ πολύ νερό. Θέλουμε το στομάχι μας να μη φορτωθεί με πολλά και βαριά φαγητά που μονο επιβαρυντικά μπορούν να λειτουργήσουν…

Αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις. Αυτό είναι για κάθε ηλικία αλλά σαφώς οι ομάδες υψηλού κινδύνου πρέπει να το τηρούν με ευλάβεια. Οργανώνουμε από την προηγούμενη μέρα τις δουλειές μας, ώστε να κάνουμε κατάλληλο προγραμματισμό και να κάνουμε μόνο τις μετακινήσεις που χρειάζεται.

Συχνάζουμε σε μέρη με κλιματισμό. Ιδανικό αλλά όχι πάντα εφικτό.

Τακτικά ντουζ. Μας αναζωογονούν, μας δροσίζουν και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε!

Και μην ξεχνάτε…στην Ελλάδα αγαπάμε τον ήλιο. Είναι ζόρικος πολλές φορές, αλλά ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, μπορούμε να τον απολαύσουμε άφοβα και με ασφάλεια.

Καλό καλοκαίρι σε όλους!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μαρόκο - Ιράν 0-1
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μαρόκο - Ιράν 0-1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ