2012-06-03 10:36:33
Φωτογραφία για Αυτοκτονίες και ψυχικές ασθένειες έφερε η ελληνική κρίση γράφουν τα διεθνή Μέσα
Με τα βλέμματα στραμμένα στηνΕλλάδα τα διεθνή Μέσα αναφέρονται καθημερινά στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης.

Η Financial Post στην ηλεκτρονική της έκδοση δημοσιεύει ρεπορτάζ δημοσιογράφου του Reuters για τιςαυτοκτονίες και τις ψυχικές ασθένειεςστην Ελλάδα. "Πίσω από κάθε αυτοκτονία στην Ελλάδα υπάρχουν άλλοι είκοσι απελπισμένοι άνθρωποι που έχουν σκεφτεί να βάλουν τέλος στη ζωή τους" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και πίσω από αυτές τις αυτοκτονίες οι ειδικοί λένε ότι κρύβονται χιλιάδες περιπτώσεις ψυχικών ασθενειών όπως κατάθλιψη, κρίσεις άγχους, αλκοολισμός που μπορεί να μην αναφέρονται στις ειδήσεις αλλά προκαλούν μακροπρόθεσμα προβλήματα.

"Η λιτότητα μπορεί να μετατρέψει την κρίση σε επιδημία" αναφέρει ο David Stucklerκαθηγητής κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο του Cambridge ο οποίος έχει μελετήσει τις επιπτώσεις της λιτότητας στην υγεία των Ευρωπαίων. Επιπλέον η απώλεια της εργασίας και η μακρόχρονη ανεργία μπορεί να φέρει στην επιφάνεια ψυχικέ ασθένειες που μέχρι τώρα ήταν "ανενεργές".

"Η εικόνα νεαρών να πεθαίνουν από ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας δεν είναι ασυνήθιστη. Αλλά η εικόνα ενός συνταξιούχου να κρεμιέται αφήνοντας σημείωμα είναι τωρινό φαινόμενο" αναφέρει το δημοσίευμα κάνοντας λόγο για κίδυνο αύξησης των αυτοκτονιών αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.
mediagate.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ