2018-06-17 09:25:22
Φωτογραφία για Ο τέλιειος υπερυπολογιστής του κόσμου στις ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ θα επανακτήσουν τον τίτλο που έχασαν το 2013 από την Κίνα και θα γίνουν ο κάτοχος του ισχυρότερου υπερυπολογιστή του κόσμου. Το όνομα του είναι Summit και έκανε την πρώτη του εμφάνιση την Παρασκευή 9 Ιουνίου στο Oak Ridge National Laboratory του Tennessee. Το τερατώδες αυτό μηχάνημα έχει 27.648 Volta Tensor Core GPUs της Nvidia και 9.216 CPUs τοποθετημένα μέσα σε ένα χώρο που είναι περίπου ίδιος με δυο γήπεδα του τένις. Το βάρος του είναι σχεδόν ίδιο με ένα τυπικό επιβατικό αεροπλάνο και είναι συνδεμένος με καλώδια οπτικών ινών που φτάνουν σχεδόν τα 300 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την Nvidia ο Summit μπορεί να εκτελέσει 200 τετράκις εκατομμύρια floating-point operations το δευτερόλεπτο (FLOPS). Συγκριτικά ο Κινέζικος TaihuLight που είναι και επίσημα ο ταχύτερος υπερυπολογιστής του κόσμου, κατάφερε να πετύχει μόλις 93 petaflops στα benchmarks.

Το μηχάνημα κατασκευάστηκε για το US Department of Energy, και εκτός αυτού θα βοηθήσει επιστήμονες στην έρευνα ανακάλυψης υλικών, την φυσική, την υγεία και άλλα. Ο CEO της Nvidia Jensen Huang περιέγραψε τον Summit ως τον μεγαλύτερο υπερυπολογιστή τεχνητής νοημοσύνης, λέγοντας πως το software του θα μπορεί να γράφει software που κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να γράψει. 

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
To VR μπαίνει στα νοσοκομεία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
To VR μπαίνει στα νοσοκομεία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ