2018-06-17 11:30:18
Φωτογραφία για Εσείς ξέρετε ποια επαγγέλματα έχουν ρεκόρ στην κατανάλωση αλκοόλ;
Έρευνα δείχνει ότι οι εργαζόμενοι σε ορισμένους κλάδους τείνουν να καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες αλκοόλ και κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους, από εργαζόμενους σε άλλους τομείς.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ, προέκυψε ότι οι εργαζόμενοι στα ορυχεία και τον κατασκευαστικό τομέα καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες αλκοόλ από εργαζόμενους σε άλλα επαγγέλματα. Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα το 17.5% αποκάλυψε ότι είχε μεθύσει και κατά τη διάρκεια της δουλείας.

Από τα ευρήματα της έρευνας προκύπτει ότι στην πλειοψηφία τους οι ερωτώμενοι από τον κατασκευαστικό τομέα και αυτόν των ορυχείων παραδέχθηκαν ότι είχαν καταναλώσει υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ μετά την εργασία τους, ενώ πολλοί παραδέχθηκαν ότι έχουν εργαστεί πολλές φορές όντας μεθυσμένοι.

Ο ειδικός αναλυτής Niall McCarthy υποστηρίζει ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από τις παραπάνω κατηγορίες απασχολούμενων οφείλεται στην φύση και τη δυσκολία των επαγγελμάτων τους. Συγκεκριμένα, μιλώντας για τα αποτελέσματα που αφορούν τους εργαζόμενους στα ορυχεία τονίζει “Εξαιτίας του σκοταδιού και της επικίνδυνης φύσης της δουλείας τους πολλοί εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο τομέα καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ για να μπορούν να αντεπεξέλθουν”.

Ακολουθούν οι εργαζόμενοι στην εστίαση και οι καλλιτέχνες που φαίνεται να είναι πιο επιρρεπείς στο αλκοόλ. Στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης συναντάμε τους αγρότες και τους ψαράδες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ