2018-06-17 15:01:13
Φωτογραφία για ΜΟΓΚΕΡΙΝΙ: ΒΓΑΛΑΜΕ ΕΝΑ ΑΓΚΑΘΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Υπερήφανη για την επίτευξη λύσης στο Σκοπιανό δήλωσε η αρμόδια για την εξωτερική πολιτική της Ε.Ε., Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία έδωσε το «παρών» στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ. «Είναι μια πολύ καλή ημέρα για τις δύο χώρες, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τα Βαλκάνια» τόνισε, μεταξύ άλλων, κάνοντας λόγο για «ιστορικές στιγμές». 

«Θέλω να συγχαρώ τους δύο Υπουργούς Εξωτερικών και τις ηγεσίες των δύο χωρών» έσπευσε να προσθέσει, ενώ εξήρε την αφοσίωση και το σθένος Ελλάδας και πΓΔΜ.

«Η Ε.Ε. ήταν σύντροφος σ' αυτή την προσπάθεια και είμαστε υπερήφανοι για την επίτευξη μίας λύσης σ' αυτό το πρόβλημα» συμπλήρωσε. Και κατέληξε: «Βγάλαμε ένα αγκάθι από τη βαλκανική χερσόνησο. Η συμφωνία αποτελεί ένα παράδειγμα για τα Βαλκάνια. Αυτή η συμφωνία μας δείχνει τον δρόμο».

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος, αρμόδιος για την ευρωπαϊκή διεύρυνση, Γιόχανες Χαν, επεσήμανε ότι «όλοι θα δουν πως πρόκειται για έναν καλό συμβιβασμό» και χαιρέτισε το γεγονός ότι πλέον, η πΓΔΜ έχει τη δυνατότητα ένταξης σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Angelika Dusk & friends live στον Κήπο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Angelika Dusk & friends live στον Κήπο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ