2018-06-17 18:10:09
Φωτογραφία για ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Αυτό το δρομάκι είναι τόσο μικρό που έχει και φανάρι προτεραιότητας ώστε να μην βρίσκουν οι πεζοί [photo]
Στην καρδιά της Παλιάς Πόλης της Πράγας στο ιστορικό Mala Strana ή Little Quarter ο επισκέπτης τη πόλης μπορεί να συναντήσει έναν από τους πιο στενούς δρόμους του κόσμου, τόσο στενό που δύο άτομα αδυνατούν να περάσουν ταυτόχρονα.

Το όνομα αυτού Vinarna Certovka, το πλάτος του δεν ξεπερνά τα 50 εκατοστά και το μήκος του φτάνει τα 10 μέτρα. Το γραφικό δρομάκι αποτελείται από πολλά πέτρινα σκαλοπάτια που οδηγούν από την οδό U Luzickeho στο εστιατόριο Certovka στην άκρη του ομώνυμου καναλιού κοντά στη Γέφυρα του Καρόλου, την παλαιότερη γέφυρα της πόλης που εντυπωσιάζει εδώ και 600 χρόνια κατοίκους και επισκέπτες της τσέχικης πρωτεύουσας.

Είναι μάλιστα τόσο στενό που προς διευκόλυνση των πεζών, ή και για πρωτοτυπία, έχει τοποθετηθεί σε κάθε άκρο του φανάρι που δείχνουν πότε είναι ελεύθερο το πέρασμα από τη μία και την άλλη πλευρά.

Για την ακρίβεια ο πεζός όταν περνά πατάει το κουμπί και το φανάρι κοκκινίζει από την άλλη πλευρά ούτως ώστε να μη αποφευχθεί το μποτιλιάρισμα και η όπισθεν…
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ