2018-06-18 00:42:47
Φωτογραφία για Σκοπιανό: «Σόου» στις Πρέσπες ετοιμάζουν Τσίπρας - Ζάεφ ενώ βράζει η Βουλή και όλη η Ελλάδα
Υπογραφές στην ελληνική πλευρά, γεύμα στην πλευρά των Σκοπίων - Οι υψηλοί προσκεκλημένοι - Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας

Ένα επικοινωνιακό «σόου» στις Πρέσπες φαίνεται ότι ετοιμάζουν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και των Σκοπίων, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, προκειμένου να υπογράψουν τη συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία».

Σύμφωνα με το πρακτορείο MIA, η συμφωνία θα υπογραφεί σε ελληνικό έδαφος στην περιοχή των Πρεσπών (σ.σ. ενδεχομένως στο χωριό Ψαράδες), ενώ θα ακολουθήσει γεύμα στη γειτονική χώρα, στην οποία οι επίσημοι, χωρίς τους δημοσιογράφους, θα μεταβούν, κατά πληροφορίες, με πλοιάριο. Όπως αναφέρει το πρακτορείο, οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ, μαζί με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, θα υπογράψουν τη συμφωνία, παρουσία των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.


Στην τελετή έχουν προσκληθεί η ύπατη εκπρόσωπος της EE, Φεντερίκα Μογκερίνι, ο Eυρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν, και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες. Ωστόσο, ο τελευταίος πιθανότατα δεν θα παρευρεθεί.

Το πρώτο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στα Σκόπια θα συμβολίζει και την έναρξη της νέας εποχής στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Αν και δεν έχει επισήμως επιβεβαιωθεί, η συμφωνία θα υπογραφεί την Κυριακή, ωστόσο αυτό δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Εν τω μεταξύ, σε συγκέντρωση στις Πρέσπες στις 11 το πρωί της Κυριακής καλεί η «Επιτροπή για την ελληνικότητα της Μακεδονίας».

«Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας καλεί τους Έλληνες της Βόρειας Ελλάδας να βρεθούν στις Πρέσπες το πρωί της Κυριακής 17 Ιουνίου, στις 11:00, για να διαδηλώσουν κατά της υπογραφής συμφωνίας από τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και των Σκοπίων» αναφέρεται σχετικά.

Η Επιτροπή έχει ναυλώσει λεωφορεία για τη μετάβαση όσων επιθυμούν να παρευρεθούν στις Πρέσπες.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ