2018-06-18 12:46:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Που βρίσκεται ο συνταξιούχος που απειλούσε να αυτοκτονήσει - Γιατί ζήτησε να δει συγκεκριμένο διαπραγματευτή της ΕΛ.ΑΣ
Η Εισαγγελέας Πατρών σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr ζήτησε την 48ωρη ψυχιατρική... παρακολούθηση του 59χρονου συνταξιούχου, που το Σάββατο «ταμπουρώθηκε» στο σπίτι του στην Παραλία Πατρών, εκφράζοντας την πρόθεση να βάλει τέλος στη ζωή του (ισχυριζόμενος πως φέρει μαχαιρι), διαμαρτυρόμενος για το ποσό της σύνταξης που λαμβάνει.

ΤΩΡΑ - Πάτρα: "Ταμπουρωμένος" στο σπίτι του απειλεί να αυτοκτονήσει - Ποιους θέλει να συναντήσει - Επικοινωνία Τάσου Πετρόπουλου με το tempo24.gr - ΝΕΟΤΕΡΑ - ΦΩΤΟ

Ο άνδρας μετά από την Εισαγγελική εντολή, βρίσκεται στη Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο «Παναγία Βοήθεια» και σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

Στο σπίτι επί της οδού 25ης Μαρτίου στην Παραλία Πατρών, από την πρώτη στιγμή βρέθηκε ο διαπραγματευτής χειρισμού κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ, Διοικητής του Γ’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών Παντελής Τσίρκας, μετά από απαίτηση του ίδιου του παρ’ ολίγον αυτόχειρα.


Ο κ. Τσίρκας, είχε επιληφθεί της υπόθεσης του 59χρονου και στο πρώτο περιστατικό απόπειρας αυτοκτονίας που είχε καταγραφεί στις 5 Μαρτίου του 2018.

Σύμφωνα με πηγές του tempo24.gr, η οικειότητα που ένιωθε ο συνταξιούχος με τον Αξιωματικό της τοπικής ΕΛ.ΑΣ, τον οδήγησε στο να ζητήσει να μιλήσει μαζί του και να του εξηγήσει του λόγους που ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Στις 9.40 το πρωί του περασμένου Σαββάτου, υπήρξε η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του διαπραγματευτή της Αστυνομίας με τον 59χρονο.

Ο συνταξιούχος ήταν σε σύγχυση και σε έντονη συναισθηματική φόρτιση και ζητούσε να συναντηθεί με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο, τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο και Εισαγγελέα Πατρών.

Στόχος του διαπραγματευτή της ΕΛ.ΑΣ σε συνδυασμό με το σκιαγραφημένο προφίλ του 59χρονου, από την Ψυχολόγο της Αστυνομίας Θεοδώρα Χασάπη, ήταν η επαναφορά του συνταξιούχου στη λογική και την πραγματικότητα.

Αρχικά η προσέγγιση ήταν αδύνατη, καθώς ο 59χρονος αρνείτο να ακούσει και να «δεχτεί» οτιδήποτε. Μιλούσε ακατάπαυστα και εκείνο που ζητούσε ήταν η σύνταξη του που σήμερα ανέρχεται στα 401 ευρώ να αυξηθεί στα 750 ευρώ.

Το «θρίλερ» των διαπραγματεύσεων ολοκληρώθηκε μετά από πέντε ώρες συνομιλιών, στις 3.30 το μεσημέρι.

Ο συνταξιούχος έχοντας πειστεί πως εάν βάλει τέλος στη ζωή του, δεν θα μπορεί να διεκδικήσει αυτά που ζητά, εξήλθε από το σπίτι του και κατευθύνθηκε στο βαν της ΕΛ.ΑΣ, όπου είχε στηθεί το κέντρο επιχειρήσεων, αναζητώντας τον διαπραγματευτή κ. Τσίρκα.

Ακολούθως οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και από εκεί στη Ψυχιατρική του Ρίου.

Πληροφορίες του tempo24.gr, που δεν επιβεβαιώνονται αναφέρουν πως τις επόμενες ημέρες ο 59χρονος συνταξιούχος θα έχει επαφές με τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να εξεταστεί εκ νέου το αίτημα του, που αφορά στην αύξηση του ποσού της σύνταξης που λαμβάνει.

Ο Υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος σε επικοινωνία που είχε το Σάββατο με το tempo24.gr, παρείχε διευκρινιστικές πληροφορίες για το θέμα του Πατρινού συνταξιούχου.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, ο άνδρας έχει λάβει από την πρώτη στιγμή που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει γιατί δεν του εκδιδόταν η σύνταξη (5-3-2018), το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, ως αναδρομικά και λαμβάνει κάθε μήνα επιπλεόν 60 ευρώ στη σύνταξη του.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ