2018-06-18 18:43:23
Φωτογραφία για Βίντεο: «Βόμβα» Δημήτρη Καμμένου..«Το Σκοπιανό πέρασε για να πάρουμε ανταλλάγματα στο χρέος και για να κυλήσει «ομαλά» το Eurogroup Ιουνίου»
«Βόμβα» για το Σκοπιανό, έριξε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος είπε πως θα υπάρξουν ανταλλάγματα για το χρέος.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Όπως είπε ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, στο εσωτερικό του κόμματος συζητήθηκε πολύ το ζήτημα της συμφωνίας, και αποκάλυψε πως οι αντιρρήσεις κάμφθηκαν όταν τους αποκαλύφθηκε πως θα υπάρξουν οικονομικά ανταλλάγματα.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Καμμένο, συζητήθηκε έντονα στην κοινοβουλευτική ομάδα, το ενδεχόμενο πρότασης μομφής στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, καθώς, όπως είπε, αυτός θα ήταν ο μόνος τρόπος να μην υπογραφεί η συμφωνία και να μην πέσει η κυβέρνηση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, παρά το γεγονός πως υπήρχαν και άτομα που υποστήριζαν την συμφωνία αλλά και βουλευτές που ήταν σκεπτικοί, οι όποιες αντιδράσεις, κάμφθηκαν μετά από βεβαιώσεις που έλαβαν πως η συμφωνία περνά προκειμένου η η Ελλάδα να έχει οικονομικά ανταλλάγματα όπως το χρέος, αλλά και για να κυλήσει ομαλά το Eurogroup του Ιουνίου.


Παράλληλα, όπως μετάδωσε ο ΣΚΑΪ, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Κατσίκης είπε πως δεν συζητήθηκε ποτέ εντός του κόμματος να γίνει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Εξωτερικών.

Το «Μπλούμπεργκ» ανέφερε πως θα λάβουν αυτό για το οποίο προχώρησαν στην άθλια συναλλαγή.

Και αυτό θα είναι προεξόφληση ομολόγων και δανείων που λήγουν μέχρι και το 2024 και επιμήκυνση των λήξεων των πρώτων δανείων που έλαβε η Ελλάδα.

Έδωσαν τη Μακεδονία για να πάρουν, σύμφωνα με το πρακτορείο, ένα αποθεματικό ασφαλείας περί τα 20 δισ. ευρώ, εκθέσεις βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και πρόωρη αποπληρωμή, που θα προβλέπει την εξόφληση των δανείων του ΔΝΤ, ύψους 10,4 δισ. ευρώ, προεξόφληση των ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης ύψους, 12,8 δισ. ευρώ, και επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων ύψους 53 δισ. ευρώ, που ελήφθησαν από το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης.

Κάντε την πρόσθεση και θα βρείτε πόσο την κοστολόγησαν την Μακεδονία.
eglimatikotita
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ