2018-06-19 07:09:13
Φωτογραφία για Διπλή εισαγγελική παρέμβαση για τον αντιεισαγγελέα που έβριζε Τσίπρα και Παυλόπουλο στο facebook


Άμεση ήταν η αντίδραση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το ζήτημα που ανέκυψε με τις 

φερόμενες αναρτήσεις αντεισαγγελέα Εφετών στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, στις οποίες υπήρχαν προσβλητικά σχόλια για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό.

Εκτός από την παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, για πειθαρχικό έλεγχο του εισαγγελικού λειτουργού, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, διέταξε έρευνα σε δύο επίπεδα σε πειθαρχικό και σε ποινικό.

Για την ποινική έρευνα διαβίβασε το σχετικό έγγραφο στον  προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο, ενώ, για την πειθαρχική έρευνα ανέθεσε τη διενέργειά της σε αντεισαγγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

Νωρίτερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε δελτίο Τύπου, στο οποίο ανακοίνωνε πως «ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής παρήγγειλε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί αν έχουν τελεστεί πειθαρχικά παραπτώματα από Αντεισαγγελέα Εφετών.


Διευκρινίζει ότι «φέρεται σε προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης να έχει αναρτήσει φωτογραφίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού με προσβλητικά σχόλια για τα πρόσωπα των ανωτέρω, καθώς επίσης και δυσμενείς κρίσεις για τις ενέργειες της Δικαιοσύνης όσον αφορά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά βουλευτή».

newsit.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ