2018-06-19 11:17:10
Φωτογραφία για ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ: Σκληρή γλώσσα για τις μεγάλες προσδοκίες και τις χαμένες ευκαιρίες για τον ΑΣΤΑΚΟ!
"Βολές" εξαπολύει ο γνωστός Φωτορεπόρτερ και Πρόεδρος του Συλλόγου Αστακιωτών Χρήστος Μπόνης, για όσους ευθύνονται για τις χαμένες ευκαιρίες για το Πλατυγιάλι και για την στασιμότητα στη πόλη του Αστακού Του Χρήστου Μπόνη  

          Μια ανάρτηση σήμερα το βράδυ στο blog Ξηρομερο που ανέβασε απο το agrinonews (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) μου έφερε στην μυαλό παλιές αλήστου μνήμης στιγμές και καταστάσεις με την περίφημη αυτή ιστορία της (η του) LPG.

        Νομίζω οτι όλοι θα θυμάστε τις εικόνες και τις σκηνές που διαδραματίστηκαν εκείνη την εποχή όπου κάθε είδους Οικολόγου και #Οικολόγου# είχε την δική του θέση  την δική του άποψη την δική του εκτίμηση για την μόλυνση του περιβάλλοντος. Και ποιου περιβάλλοντος; -Του Αστακού και των γύρω περιοχών!!!  

      Και δεν  ήταν μόνο κάποιοι συγκεκριμένοι που πάλευαν την εγκατάσταση της εταιρείας, έχοντας θέσεις ακλόνητες χρόνια αλλά υπήρχαν και οι παρατρεχάμενοι οι όποιοι σε κάθε διαδήλωση σε κάθε συλλαλητήριο σε κάθε διαμαρτυρία ήταν και  είναι παρόντες. Παρόντες, συμπλέοντας με δεκάδες θέσεις και απόψεις με δεκάδες ιδέες που γίνονται #τουρσί# σε μια διαμαρτυρία. 


     Αλλά ποιος τους παρακολουθεί τι λένε!!!!!! Αρκεί να φαίνονται οτι είναι ενάντια σε αυτούς που είναι κατά την εκτίμηση τους  οι καταστροφείς του τόπου και κατ επέκταση του οικολογικού συστήματος. Τι και αν δεν ξέρανε ακόμη τι θα πει LPG και τι στόχο είχε η εγκατάσταση αρκεί μια τοποθέτηση που θα περιέβαλε τις θέσεις και τις απόψεις όλων όσων διαδήλωναν....  

         Είναι οι ίδιοι ακριβώς που πολεμούσαν (και πολέμησαν) λυσσαλέα τις ιχθυοκαλλιέργειες, διότι η εγκατάσταση των μονάδων  θα επιβάρυνε με τεράστια μόλυνση την  θάλασσα κάτι που θα καθιστούσε αδύνατη  την έλευση των δεκάδων χιλιάδων (η εκατοντάδων χιλιάδων) παραθεριστών  Αστακιωτών που όπως κάθε χρόνο θα εμφανίζονταν και τα επόμενα  καλοκαίρια στον Αστακό για να απολαύσουν την  πιο καθαρή θάλασσα του Νομού. 

         Τελικά η ιστορία τους δικαίωσε αλλά όχι θετικά, αντιθέτως ΑΡΝΗΤΙΚΑ. Διότι το έργο έγινε και αυτοί γίνανε περίγελο και στους εαυτούς τους και στους διαφωνούντες μαζί τους. Φυσικά αμετανόητοι παρέμειναν (και θα παραμείνουν) περιμένοντας την νέα ευκαιρία που τους δόθηκε στην συνέχεια όταν ήρθε η πολυσυζητημένη εγκατάσταση LPG. 

          Όταν την εποχή εκείνη διεξάγονταν μάχες σε πολλά επίπεδα  για να αποτραπεί, όλοι αυτοί τριγυρνούσαν στον Αστακό και αναφέρονταν και με προφορά  αμερικανική μάλιστα, στην εταιρεία με το LPG.  Όταν τους πρωτάκουσα (διότι η διανοητική μου κατάσταση ηταν φτωχή σε γνώσεις για  το τι έλεγαν) νόμισα ότι οι Κινέζοι έκαναν την εμφάνιση τους πολύ πριν έρθουν στην Αθήνα αλλά δυστυχώς διαψεύστηκα. 

      Τελικά το έργο δεν έγινε οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ κέρδισαν και ο ΑΣΤΑΚΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ και πιθανόν τον πρόωρο θάνατο όλων των κατοίκων. Με δεδομένα λοιπόν αυτά τα γεγονότα και με τις περγαμηνές της ενδόξου νίκης  κατά του εχθρού την επόμενη χρονιά σε συνεργασία με το ΠΑΚΟΕ κάλεσαν διεθνείς περιβαλλοντικές οργανώσεις για να μετρήσουν την καθαρότητα των νερών!!!!!!!

         Και ω του θαύματος όλες οι οργανώσεις έδωσαν όχι μπλε σημαία αλλά  τρικολόρ (παγκόσμια πρωτιά). Οι εκπρόσωποι των οργανώσεων έπεσαν από τα σύννεφα για το τέλειο των θαλασσών μας.  Μάλιστα δεν ξαναεμφανίστηκαν έκτοτε  μένοντας  ήσυχοι ότι εσαεί θα είναι έτσι καθαρή.  

            Θα μου πει κάποιος καλά οι ιχθυοκαλλιέργειες τελικά δεν μόλυναν την θάλασσα; -Μα φυσικά οχι μόνο δεν μόλυναν ούτε ένα εκατοστό αλλά εξακολουθούν να μην μολύνουν διότι μερικοί (η και οι περισσότεροι) από τους εχθρούς των επενδύσεων ΕΤΡΕΞΑΝ ΜΕ ΧΙΛΙΑ (που λένε) και καπάρωσαν και δουλειά εκεί.

           Και όχι μόνο βρήκαν δουλειά αλλά έγιναν παράγοντες έχοντας το πάνω χέρι να διορίζουν ανέργους!!!!!!!!!! Και όχι μόνο διόριζαν αλλά ζητούσαν και από τους ιδιοκτήτες των μεγάλων εταιρειών με τις ιχθυοκαλλιέργειες να δίνουν και κανένα δωράκι σε συλλόγους, παράγοντες, κλπ κλπ.  Κάτι σαν επίδομα ανθυγιεινό που παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι.  

         Η μόλυνση έχει ονοματεπώνυμο και το ξέρουν και το ξέρουμε όλοι. Ονοματεπώνυμο έχουν και οι έντιμοι και οι παρατρεχάμενοι. Ονοματεπώνυμο έχουν και οι ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΗΔΕΣ (προσφατη έκφραση στον πολιτικό διάλογο). Όλοι αυτοί έχουν παντιέρα την θεωρεία και την  λογική του ΚΚΕ (και να με συγχωρήσουν οι σύντροφοι--φίλοι του ΚΚΕ), ότι δεν ελέγχουμε δεν εχει αξία, δηλ η μόλυνση θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα εκείνη την εποχή. Απο την στιγμή που εμείς έχουμε λόγο στις επιχειρήσεις η μόλυνση δεν υφίσταται. 

Φίλοι Αστακιώτες 

απολαύστε τώρα που έρχεται το καλοκαίρι τις όμορφες γαλάζιες κατακάθαρες ακτές μας, χωρίς να σας κυριεύει κανένας πανικός. Εδω και χρόνια εξ άλλου (όπως θα επικαλεστούν όλοι αντιδρώντες και μη εκείνης της εποχής) κανείς δεν έπαθε τίποτε. 

     Το ΝΑΒΙΠΕ είναι εκεί το πλατυγιαλι ζει, οι επενδύσεις συρρέουν 365 μέρες τον χρόνο, όλα τα χρόνια και δεν προλαβαίνουν οι (όπως και οι προηγούμενοι)   Άρχοντες του τόπου να αξιολογούν για το ποια επένδυση θα εγκατασταθεί. 

Καλό καλοκαίρι λοιπόν, καλά μπάνια του ΛΑΟΥ, καλές διακοπές  

Τα άλλα από κοντά….
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ