2018-06-19 19:17:01
Φωτογραφία για Πρόγραμμα προκαταρκτικών εξετάσεων υποψηφίων ιδιωτών για τις Αστυνομικές Σχολές έτους 2018
Πρόγραμμα προκαταρκτικών εξετάσεων υποψηφίων ιδιωτών για τις Αστυνομικές Σχολές το ακαδημαϊκό έτος 2018 - 2019.

Κοινοποιείται κατωτέρω το πρόγραμμα των προκαταρκτικών εξετάσεων (ψυχοτεχνικών, υγειονομικών και αθλητικών), στις οποίες θα υποβληθούν οι υποψήφιοι/ες για τις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας (Αξιωματικών- Αστυφυλάκων).

Οι προκαταρκτικές εξετάσεις είναι ενιαίες και κοινές για τους/ις υποψηφίους/ες των Σχολών Αξιωματικών και Αστυφυλάκων και περιλαμβάνουν ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, υγειονομικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες. Για τις ως άνω εξετάσεις – δοκιμασίες έχουν συγκροτηθεί αντίστοιχες Επιτροπές στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Κάθε υποψήφιος/α θα απασχολείται τρεις (3) συνεχόμενες ημέρες για την ολοκλήρωση των προκαταρκτικών του/ης εξετάσεων από τις αρμόδιες Επιτροπές, ως εξής:

α) Την πρώτη μέρα θα υποβληθεί σε ψυχοτεχνική δοκιμασία.


β) Τη δεύτερη μέρα θα υποβληθεί σε υγειονομική εξέταση (Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης), εφόσον κριθεί ικανός/ή στην ψυχοτεχνική δοκιμασία.

γ) Την τρίτη μέρα θα υποβληθεί σε αθλητική δοκιμασία, εφόσον κριθεί ικανός/ή στην υγειονομική εξέταση.

Οι υποψήφιοι/ες κατά τη διαδικασία των προκαταρκτικών εξετάσεων, οφείλουν να φέρουν μαζί τους απαραιτήτως κάθε μέρα εξέτασης, το δελτίο αστυνομικής τους ταυτότητας και το δελτίο εξεταζομένου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Σε αντίθετη περίπτωση, οι αρμόδιες Επιτροπές έχουν δικαίωμα να μη δεχθούν τους/ις υποψήφιους/ες για εξέταση. Επιπρόσθετα, οι υποψήφιοι/ες, κατά την ψυχοτεχνική δοκιμασία, οφείλουν να φέρουν μολύβι φάμπερ και γομολάστιχα.

Κατά την υγειονομική τους εξέταση, θα φέρουν το δελτίο υγειονομικής εξέτασης, συμπληρωμένο για όλες τις ειδικότητες που αναφέρονται σ’ αυτό και θεωρημένο για το γνήσιο της υπογραφής των γνωματευόντων γιατρών, από τη Γραμματεία του Νοσοκομείου, εφόσον διενεργήθηκαν εξετάσεις σε Νοσηλευτικό Ίδρυμα Ν.Π.Δ.Δ. Επιπλέον, θα προσκομίζουν, με το δελτίο, τις εργαστηριακές εξετάσεις, εσώκλειστες σε φάκελο (στο εξωτερικό του οποίου θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμό του) και την ακτινογραφία θώρακος. Εφόσον δεν είναι δυνατή η εκτύπωση κάποιων εξετάσεων (όπως της ακτινογραφίας), μπορούν να προσκομιστούν σε ηλεκτρονική μορφή (CD), επί του οποίου επικολλάται από το Νοσηλευτικό Ίδρυμα αυτοκόλλητο με τα στοιχεία του υποψηφίου και την ημερομηνία εξέτασης.

Για την αθλητική δοκιμασία, δέον είναι να φέρουν κατάλληλη ενδυμασία της επιλογής τους και να έχουν εκ των προτέρων προετοιμαστεί κατάλληλα προς αποφυγή τραυματισμών.

Οι υποψήφιοι/ες που θα αποτύχουν σε μία από τις προβλεπόμενες δοκιμασίες κατά τη διαδικασία των προκαταρκτικών εξετάσεων χαρακτηρίζονται ΜΗ ΙΚΑΝΟΙ/ΕΣ, δεν συνεχίζουν στις υπόλοιπες και θεωρούνται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ότι δεν έχουν δηλώσει στο μηχανογραφικό τους δελτίο τις Αστυνομικές Σχολές.

Υποψήφιοι/ες που θα παρουσιαστούν ενώπιον των Επιτροπών προκαταρκτικών εξετάσεων και θα διακόψουν σε οποιοδήποτε στάδιο των προκαταρκτικών εξετάσεων, χαρακτηρίζονται ως ΜΗ ΙΚΑΝΟΙ/ΕΣ δεν έχουν δικαίωμα εισαγωγής στις Αστυνομικές Σχολές κατά την έκδοση των αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και θεωρείται ότι δεν έχουν δηλώσει αυτές. Ομοίως, θα κριθούν ΜΗ ΙΚΑΝΟΙ/ΕΣ και οι υποψήφιοι/ες που δεν θα παρουσιαστούν στις προκαταρκτικές εξετάσεις του Σώματός μας και παράλληλα δεν θα προσκομίσουν βεβαίωση ικανότητας από τις Στρατιωτικές Σχολές ή την Πυροσβεστική Ακαδημία.

Οι βεβαιώσεις ικανότητας από την Πυροσβεστική Ακαδημία ή από Στρατιωτικές Σχολές που προσκομίζουν υποψήφιοι/ες, οι οποίοι/ες είτε κρίθηκαν ΜΗ ΙΚΑΝΟΙ/ΕΣ από τις αρμόδιες Επιτροπές των προκαταρκτικών εξετάσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, είτε διέκοψαν σε οποιοδήποτε στάδιο τις προκαταρκτικές τους εξετάσεις, δεν γίνονται αποδεκτές.

Επισημαίνεται ότι υποψήφιοι/ες που προσκόμισαν ή θα προσκομίσουν στη Διεύθυνση Αστυνομίας, στην οποία υπάγεται το Αστυνομικό Σμήμα που υπέβαλαν την αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, βεβαίωση από την Πυροσβεστική Ακαδημία ή Στρατιωτική Σχολή σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Κεφ. V της προκήρυξης (στ’ σχετική), ότι κρίθηκαν ΙΚΑΝΟΙ/ΕΣ για την Ελληνική Αστυνομία, δεν υποχρεούνται να ακολουθήσουν τη διαδικασία των προκαταρκτικών εξετάσεων του παρόντος προγράμματος.

Δείτε αναλυτικά το σχετικό πρόγραμμα:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Εκδόθηκε η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις Αστυνομικές Σχολές (ΟΛΗ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ)
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ