2018-06-19 19:20:17
Φωτογραφία για ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΣΑΒΒΑΣ: Να σταματήσουν οι καταπατήσεις και οι διεκδικήσεις της εκκλησιαστικής και δημόσιας περιουσίας στη ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ Ξηρομέρου
Ο Κωνσταντίνος Γ. Σάββας, οικονομολόγος, καταγγέλει την καταπάτηση της εκκλησιαστικής και δημόσιας ακίνητης περιουσίας στην Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου και καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να προασπίσουν το Δημόσιο χαρακτήρα των εκτάσεων όπως επιτάσσει το καθήκον τους.

Του Κωνσταντίνου Γ. Σάββα 

       Σε μια απέλπιδα και αγωνιώδη προσπάθεια να δημιουργήσουν "τετελεσμένα" και με την ψευδαίσθηση ότι δεν θα τους εμποδίσει κανείς, πολλώ δε μάλλον όταν σε ένα χρόνο θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές για την ανάδειξη νέων τοπικών αρχών ποιος θα τους πειράξει Πλανώνται πλάνην οικτράν         Εις δε τη πλάνην των αυτή θα εύρουν, να είναι σίγουροι γι αυτό, την αποφασιστική και θαρραλέα αντίδραση ολόκληρης της κοινωνίας του χωριού μας. Κανείς μα κανείς δεν πρέπει να ολιγωρήσει, να κλείσει τάχα τα μάτι μπροστά στις παράνομες και αυθαίρετες καταπατήσεις που προβαίνουν συνεχώς και κατ’ επανάληψη οι γνωστοί άγνωστοι καταληψίες οικοπέδων και χωραφιών σε διάφορα μέρη του χωριού μας με την ψευδαίσθηση ότι δεν τους βλέπει και δεν θα τους κρίνει κανείς.


-Να τους καταγγείλουμε άμεσα

-Αιδώς Αργείοι 

-Νάστε σίγουροι ότι και σας βλέπουμε και σας καταγράφουμε και είστε καταδικασμένοι στην συνείδηση όλων μας.

-Έστι δίκης οφθαλμός, ος τα πάνθ' ορά......

              Οι καταπατήσεις ξεφυτρώνουν εν είδει μανιταριών και αποτελούν όνειδος για το χωριό μας δεδομένου ότι με τον ρυθμό που γίνονται θα αποτελεί συνώνυμο των αυθαιρέτων καταπατήσεων και όταν θα αναφέρονται καταπατήσεις αυτόματα στην σκέψη όλων θα ταυτίζονται με το χωριό μας.

         Το θλιβερό είναι ότι, διαχρονικά, πρόκειται για τα ίδια άτομα τα οποία πότε καταπατούν το οικόπεδο της Αγίας Βαρβάρας εκτάσεως 400 Μ2 περίπου, πότε  στον Άγιο Ταξιάρχη 400 μ2 και λίαν προσφάτως μέσα στην καρδιά του χωριού μας στην πλατεία του, αδιαφορώντας για όλα και για όλους μας μπροστά στο περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας μας τον Άγιο Γεώργιο μαγαζί της εκκλησίας στον "στρατώνα" συντοπίτης μας έβαλε καλωδιώσεις για φώτα, το τσιμεντόστρωση, χωρίς να ζητήσει και λάβει άδεια από κανέναν και δεν αντιδρά κανείς? Ούτε το εκκλησιαστικό συμβούλιο, ούτε ο Παππάς, ούτε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος, ούτε εμείς οι ίδιοι.

           Δηλαδή ο οιοσδήποτε μπορεί να αυθαιρετεί και να προκαλεί το δημόσιο αίσθημα γράφοντας στα παλαιοτέρα των υποδημάτων τους όλους μας. Χάθηκε εντελώς το περί δικαίου αίσθημα? Όχι βέβαια.

        Έχουν γνώση οι φύλακες, οι οποίοι γνωρίζουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία του χωριού μας είναι με το μέρος μας και απορρίπτουν και καταδικάζουν τέτοιες ενέργειες.

          Γι αυτό καλούμε αυτούς τους ολίγους που αυθαιρετούν να προβούν σε ΑΜΕΣΗ επαναφορά των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση, να αποδώσουν τα καταπατηθέντα  οικόπεδα και χωράφια στην κοινή χρήση όλων των κατοίκων του χωριού μας όπως υπήρχαν αυτά μέχρι σήμερα.

        Αλλιώς να γνωρίζουν καλά οτι θα προβούμε σε άμεσες δικαστικές ενέργειες για την αποκατάσταση και λειτουργία της νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα.

         Σημειωτέων ότι όλοι μας οφείλουμε να γνωρίζουμε πως καταπάτηση και απόκτηση κυριότητας σε βάρος της Δημόσιας Εκκλησιαστικής και Δημοτικής περιουσίας δεν υπάρχει στον αιώνα του αιώνος .
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ