2018-06-20 08:52:48
Φωτογραφία για Σφίγγουν τη «θηλιά» στο λαιμό των γιατρών για τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ! Στον αέρα οι εγγραφές στον οικογενειακό γιατρό
Τετάρτη 20 Ιούνιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Με πιέσεις κάθε λογής προς τους γιατρούς επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να λειτουργήσει το θεσμό του οικογενειακού γιατρού μέσω του ΕΟΠΥΥ.

Με μονομερείς κινήσεις οι οποίες όπως φαίνεται έχουν στόχο να πιέσουν τους γιατρούς να υπογράψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να λειτουργήσει το θεσμό του οικογενειακού γιατρού.

Αρχικά ήταν το εκβιαστικό δίλημμα ότι λήγουν οι συμβάσεις των υπαρχόντων οικογενειακών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ στις 15 Ιουλίου. Μία ανακοίνωση που άναψε φωτιές στον κλάδο καθώς από τις 15 Ιουλίου και μετά όσες επισκέψεις και να πραγματοποιούν οι σημερινοί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ οικογενειακοί γιατροί, δεν θα αποζημιώνονται. Δείτε ΕΔΩ τι θα κάνουν οι γιατροί: «Τέλος οι δωρεάν επισκέψεις στους ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ από τις 16 Ιουλίου!»


Βασική λεπτομέρεια: τόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, δεν σκέφτηκαν τους ασφαλισμένους οι οποίοι θα αναγκάζονται μετά τα μέσα Ιουλίου να πληρώνουν από την τσέπη τους για Παθολόγους, Παιδιάτρους και Γενικούς Γιατρούς.

Μπλόκο και στις παραπομπές

Όμως η υπόθεση «πιέσεις» προς τους γιατρούς δε σταματά με τη λήξη των συμβάσεων. Η νέα απόφαση του υπουργού Υγείας που μπλοκάρει ουσιαστικά κάθε επίσκεψη σε γιατρούς ειδικότητας και σε νοσοκομεία, φέρνει τα πάνω κάτω εκτός από τους γιατρούς και στους ασφαλισμένους. Κάτι για το οποίο φυσικά οι αρμόδιοι σφυρίζουν…αδιάφορα. Διαβάστε ΕΔΩ όλη την απόφαση: «Αιφνίδιο «μπλόκο» σε όλες τις παραπομπές για ειδικούς γιατρούς! Νέα απόφαση του υπ. Υγείας!»

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έθεσε άρον άρον σε εφαρμογή των νέο σύστημα παραπομπών με απόφαση που «πέρασε» από τη διαύγεια, βάση του οποίου για να επισκεφθεί ασθενής γιατρό ειδικότητας ή να πάει σε νοσοκομείο, θα πρέπει πρώτα να πάρει το παραπεμπτικό από τον οικογενειακό του γιατρό.

Ωστόσο μέχρι στιγμής όχι μόνο δεν έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές στους οικογενειακούς γιατρούς (ελάχιστοι έχουν εγγραφεί), αλλά και να ήθελε κανείς,, δε θα μπορούσε καθώς παραμένουν…δυσεύρετοι.

Μόλις 624 έχουν υπογράψει με τον ΕΟΠΥΥ ενώ περίπου άλλοι τόσοι είναι στις ΤΟΜΥ. Και αυτό για περίπου 10 εκατομμύρια πολίτες, τη στιγμή που απαιτούνται τουλάχιστον 5000 οικογενειακοί γιατροί για όλη την Ελλάδα.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ