2018-06-20 10:53:35
Φωτογραφία για Δικαίωση για τα άτομα με διαβήτη! Εντάχθηκαν όλες οι προτάσεις της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στο νέο ΕΚΠΥ!
Την ικανοποίησή της εξέφρασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), καθώς έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις για την τροποποίηση του νέου ΕΚΠΥ, το οποίο αιφνιδιαστικά και με διαδικασίες εξπρές εγκρίθηκε από το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ την προηγούμενη Τετάρτη.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, πραγματοποιήθηκε χθες εσπευσμένα συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη, παρουσία του Αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ, κ. Παναγιώτη Γεωργακόπουλου. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα, καθώς έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις της Ομοσπονδίας στον πρόσφατα εγκεκριμένο από το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ).

Μετά την έγκαιρη και δυναμική αντίδραση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, εντάχθηκε, μετά από προσπάθειες χρόνων, το θεραπευτικό υπόδημα για το Διαβήτη στον Κανονισμό. Όπως μας ενημερώνει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, αναμένεται στο Παράρτημα που θα ενταχθεί μεταγενέστερα και πριν την έναρξη ισχύος του νέου ΕΚΠΥ, η ένταξη για πρώτη φορά των κατευθυντήριων οδηγιών για τη συνταγογράφηση του κατάλληλου υποδήματος ανά περίπτωση.


Παράλληλα, εξασφαλίστηκε, μεταξύ άλλων, η μηδενική συμμετοχή στις αντλίες συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης, στις οποίες ο νέος Κανονισμός προέβλεπε συμμετοχή της τάξης του 10% από τους πάσχοντες και επίσης απεφεύχθη η προτεινόμενη μείωση των ταινιών μέτρησης σακχάρου στο διαβήτη τύπου 1. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι η συμμετοχή στα αναλώσιμα υλικά για όλες τις κατηγορίες του διαβήτη είναι μηδενική.

Μετά από συνεχείς και επίμονες προσπάθειες δύο ετών της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ εντάσσεται στο νέο Κανονισμό το σύστημα στιγμιαίας παρακολούθησης γλυκόζης Libre και ταυτόχρονα υπάρχει πρόβλεψη για την ένταξη και την αποζημίωση των νέων τεχνολογιών, που μελλοντικά θα εισαχθούν στη χώρα μας.

Αποδεκτή έγινε, όπως μας ενημερώνει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, η πρότασή της για αύξηση της ποσότητας των βελονών από 100 σε 200 μηνιαίως στο διαβήτη τύπου 1 μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, αποδεκτό έγινε και το αίτημα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ περί γνωμοδότησης του ΑΥΣ για αύξηση των μηνιαίων ποσοτήτων αναλώσιμων υλικών σε ανθρώπους με μεγαλύτερες ανάγκες, όπως οι ινσουλινοθεραπευόμενοι με διαβήτη τύπου 2 που ακολουθούν το εντατικοποιημένο σχήμα ινσουλινοθεραπείας.

Ο νέος ΕΚΠΥ που έχει ήδη δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΕΔΩ), θα ξεκινήσει να ισχύει από 1η Οκτωβρίου 2018.

Πηγή: glikos-planitis.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ