2018-06-20 11:50:22
Φωτογραφία για Ιταλία: Εμμένει στην απογραφή των Ρομά ο Σαλβίνι παρά τις αντιδράσεις των Πέντε Αστέρων
«Πρώτα οι Ιταλοί και η ασφάλειά τους» έγραψε ο επικεφαλής της Λέγκα – Αντιδράσεις για την απογραφή των Ρομά από την αντιπολίτευση, κληρικούς της Καθολικής Εκκλησίας και τα Πέντε Αστέρια

Στην θέση του για την ανάγκη απογραφής των Ρομά επέμεινε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι.

Η πρότασή του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο από την αντιπολίτευση και κληρικούς της Καθολικής Εκκλησίας, όσο και από την πλευρά του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, που είναι και ο κυβερνητικός του εταίρος.

«"Απογραφή" των Ρομά και έλεγχος για το πώς δαπανάται το δημόσιο χρήμα. Αν το προτείνει η αριστερά είναι εντάξει, αν το προτείνω εγώ είναι ρατσισμός. Δεν εγκαταλείπω τον στόχο και τραβάω μπροστά. Πρώτα οι Ιταλοί και η ασφάλειά τους», έγραψε ο Σαλβίνι στη σελίδα του στο Facebook.

Κατεδαφίστηκε σπίτι σε καταυλισμό


Για να δείξει μάλιστα ότι η Λέγκα «περνά από τα λόγια στις πράξεις», ο Σαλβίνι ανακοίνωσε ότι «σήμερα το πρωί, στην τοποθεσία Καρμανιόλα, έξω από το Τορίνο, όπου κυβερνά η Λέγκα, κατεδαφίστηκε ένα παράνομο σπίτι σε καταυλισμό Σίντι που δεν διαθέτει την προβλεπόμενη άδεια».

Μήνυση για υποκίνηση φυλετικής βίας

Πάντως, ο βουλευτής Ρομπέρτο Σπεράντσα, του αριστερού κόμματος Ελεύθεροι και Ίσοι, αποφάσισε να υποβάλλει μήνυση κατά του Σαλβίνι για υποκίνηση φυλετικής βίας.

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, ο γραμματέας της Λέγκα, συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους (παρά την δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε), ενόψει και του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών, ο οποίος θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ