2018-06-20 14:03:40
Φωτογραφία για Πέθανε ο γηραιότερος ουρακοτάγκος της Σουμάτρα
Η Πουάν ζούσε στον ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας από το 1968 και το 2016 αναγνωρίστηκε επισήμως από το Guinness World Records, ως το γηραιότερο ζώο του είδους της

Σε ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας πέθανε ο γηραιότερος ουρακοτάγκος της Σουμάτρα, σε ηλικία 62 ετών, αφήνοντας πίσω του 54 απογόνους.

Η Πουάν, που είχε γίνει διάσημη ως η «ηλικιωμένη κυρία» του ζωολογικού κήπου του Περθ, υποβλήθηκε σε ευθανασία τη Δευτέρα λόγω προβλημάτων που σχετίζονταν με το προχωρημένο της ηλικίας της.

Ήταν στο ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας από το 1968 και το 2016 αναγνωρίστηκε επισήμως από το Guinness World Records, ως το γηραιότερο ζώο του είδους της.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ζωολογικού κήπου του Περθ, οι ουρακοτάγκοι από τη Σουμάτρα, είναι ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση και που σπάνια αγγίζει την ηλικία των 50 ετών.

Η Πουάν εκτιμάται ότι γεννήθηκε σε μια ζούγκλα της Σουμάτρα στην Ινδονησία το 1956 και άφησε μια «απίστευτη κληρονομιά» 11 παιδιών και συνολικά 54 απογόνων στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και αλλού.


«Έκανε τόσο πολλά για την αποικία στο ζωολογικό κήπο του Περθ και την επιβίωση του γένους της», δήλωσε ο επιβλέπων του ζωολογικού κήπου Χόλι Τόμπσον.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι κάποιοι από τους απογόνους της Πουάν απελευθερώθηκαν πίσω στη φύση στη Σουμάτρα.

«Με τα χρόνια οι βλεφαρίδες της Πουάν είχαν γίνει γκρι, το περπάτημά της είχε επιβραδυνθεί και το μυαλό της είχε αρχίσει να χάνεται. Αλλά παρέμενε μητέρα και η ήσυχη και αξιοπρεπή κυρία που ήταν πάντα», έγραψε η Mαρτίνα Χαρτ που είχε υπό την προστασία της την Πουάν στο ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη WWF, υπάρχουν μόνο 14.600 ουρακοντάγκοι της Σουμάτρα.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ