2018-06-21 12:38:07
Φωτογραφία για Κρήτη: Κακουργηματικές διώξεις για τους επαγγελματίες… χασισοκαλλιεργητές
Κακουργηματικές διώξεις φέρει η ομάδα των «4» που ήταν επαγγελματίες «χασισοκαλλιεργητές» καθώς τον τελευταίο καιρό έστηναν φυτείες και… θησαύριζαν Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, πρόκειται για τέσσερις άνδρες, ηλικίας 45, 46, 52 και 55 χρόνων οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή στην Ιεράπετρα σε θερμοκήπιο που καλλιεργούνταν πάνω από 2.000 δενδρύλλια κάνναβης.

Οι τέσσερις άνδρες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα που τους άσκησε ποινικές διώξεις – σε βαθμό κακουργήματος – για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Στη συνέχεια οι κατηγορούμενοι πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθούν ωστόσο ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για το πρωί της Παρασκευής.

Το χρονικό της σύλληψης

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα ξεκίνησαν πριν αρκετούς μήνες όταν στα γραφεία της αστυνομίας έφτασαν πληροφορίες ότι η ομάδα τεσσάρων ανδρών – ηλικίας 45, 46, 52 και 55 χρόνων – ασχολούνταν με την καλλιέργεια και διακίνηση χασίς.


Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν την διακριτική παρακολούθησή τους και κατά την έρευνά τους συνέλλεξαν στοιχεία για την παράνομη δράση της ομάδας η οποία δραστηριοποιούνταν τόσο στο Λασίθι όσο και στο Ρέθυμνο.

Μετά την συλλογή πολύτιμων στοιχείων οι αστυνομικές αρχές αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην δράση της εγκληματικής ομάδος.

Γνωρίζοντας ότι και οι τέσσερις είχαν δώσει… ραντεβού στο θερμοκήπιο που κατείχαν από κοινό ο 45χρονος και ο 55χρονος στο χωριό Ανατολή της Ιεράπετρας οι αστυνομικοί έκαναν «ντου».

Εκεί διαπίστωσαν πως στο θερμοκήπιο υπήρχαν 2.627 δενδρύλλια κάνναβης, που βρίσκονταν στο στάδιο ανάπτυξης και καλλιεργούνταν με χρήση τεχνικού εξοπλισμού.

Παράλληλα κατά την έρευνα βρήκαν και κατάσχεσαν ένα καλάσνικοφ με γεμιστήρα και 23 σφαίρες.

Στη συνέχεια οι αρχές προχώρησαν σε αποθηκευτικούς χώρους στο δήμο Μυλοποτάμου Ρεθύμνου ιδιοκτησίας του 52χρονου όπου βρήκαν και κατάσχεσαν 22 κιλά κάνναβης, 133 χασισόδεντρα τα οποία καλλιεργούνταν με την μέθοδο της υδροπονίας και πλήρης εξοπλισμός αποτελούμενος από ανεμιστήρες, λάμπες, αφυγραντήρες κ.λ.π

Η τρίτη φάση των ερευνών έγινε στα σπίτια των συλληφθέντων όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 14.000 ευρώ σε μετρητά, διάφορα είδη οπλισμού και εκρηκτικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την προανάκριση, η ομάδα των 4 ανδρών τουλάχιστον κατά το τελευταίο δίμηνο προχωρούσαν σε εγκατάσταση φυτειών δενδρυλλίων κάνναβης σε ιδιόκτητους χώρους και στη συνέχεια πωλούσαν το χασίς.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ