2018-06-21 16:00:26
Φωτογραφία για Όσα πρέπει να προσέχεις το καλοκαίρι, για να προστατεύσεις την ευαίσθητη περιοχή σου
Η θερμοκρασία αυξάνεται, το ίδιο και οι ενοχλητικές λοιμώξεις "εκεί κάτω". Καλύτερα να το προσέξεις για να μην ταλαιπωρηθείς.

Το καλοκαιράκι, στην ακρογιαλιά, δώσ' μου ένα φιλάκι και πριν προχωρήσουμε στα υπόλοιπα, ίσως πρέπει να προσέξουμε ορισμένα πράγματα. Αυτή η εποχή του χρόνου φημίζεται για τις λοιμώξεις στην ευαίσθητη περιοχή, πράγμα που μπορείς να αποφύγεις ακολουθώντας μερικούς απλούς κανόνες υγιεινής.

Ο γυναικολόγος Τζεννάρο Καστάλντο, ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνεις για να περάσεις ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι.

Τώρα που μπήκε για τα καλά το καλοκαιράκι και ετοιμαζόμαστε για τις πολυπόθητες διακοπές καλό θα ήταν να έχουμε στον νου μας μερικούς απλούς κανόνες που θα μας κάνουν, από γυναικολογικής πλευράς, τη ζωή πιο εύκολη και θα μας βοηθήσουν να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις.

Είναι γνωστό ότι το καλοκαίρι, παρ' ό,τι είναι ίσως η ωραιότερη εποχή του χρόνου, επιφυλάσσει κυρίως στις γυναίκες, τον κίνδυνο ενοχλητικών λοιμώξεων της ευαίσθητης περιοχής. Η ζέστη και η υγρασία, μαζί με την αυξημένη εφίδρωση και την αφυδάτωση που συνεπάγεται δημιουργούν τις πλέον ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη παθογόνων στον κόλπο, κυρίως μύκητες.

Η ανάρμοστη χρήση ταμπόν, τα βρεγμένα μαγιό, οι βρεγμένες πετσέτες θαλάσσης καθώς και η πιο έντονη σεξουαλική ζωή τους θερινούς μήνες, είναι επίσης παράγοντες κινδύνου που μπορούν να συμβάλλουν αρνητικά, εάν δεν είμαστε προσεκτικοί. Ανάλογη είναι η κατάσταση όσον αφορά στις κυστίτιδες.

Είναι καλό λοιπόν να δώσουμε λίγη περισσότερη προσοχή σε μερικές αρχές καλής υγιεινής:

1. Συχνό πλύσιμο και καλή υγιεινή του σώματος

2. Πίνουμε πολλά νερά και να αποφεύγουμε την πολύωρη, άμεση έκθεση στον ήλιο

3. Αποφεύγουμε στενά και συνθετικά ρούχα και εσώρουχα, προτιμώντας τα βαμβακερά

4. Πλένουμε και να σιδερώνουμε καλά, μαγιό και πετσέτες πριν τη χρήση τους

5. Αλλάζουμε το βρεγμένο μαγιό μετά τη θάλασσα και δεν καθόμαστε σε πετσέτες άλλων ή σε ξαπλώστρες, χωρίς να βάλουμε την πετσέτα μας

6. Καλό πλύσιμο και κένωση της ουροδόχου κύστης μετά το σεξ

7. Εάν χρησιμοποιείτε ταμπόν, συχνή αλλαγή αυτού

Οι γυναίκες οι οποίες παρ' όλη την προσοχή τους, συνεχίζουν να είναι επιρρεπείς σε κολπίτιδες και/ή κυστίτιδες, δεν πρέπει ωστόσο να απογοητεύονται. Καλό είναι να συμβουλευτούν τον ιατρό τους, ο οποίος μπορεί να τις βοηθήσει με διάφορα σκευάσματα, φαρμακευτικά και μη, για μία επιπλέον προστασία και ένα πιο ξέγνοιαστο καλοκαίρι.

Τζεννάρο Καστάλντο MD

Χειρουργός, Μαιευτήρας, Γυναικολόγος

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ