2018-06-21 17:02:34
Φωτογραφία για Η Ένωση Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας για τη στοχοποίηση των αστυνομικών στα επεισόδια στις Πρέσπες
''Μετά όμως τα συλλαλητήρια στην περιοχή των Πρεσπών των τελευταίων ημερών, στοχοποιήθηκαν με ψευδείς «ειδήσεις» μέσω διαδικτύου συγκεκριμένα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. από διάφορα κέντρα, «δημοσιογραφικά» και μη, με προτροπές ακόμα και σε πράξεις βίας εναντίον τους'' αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Συνηθίζεται τελευταία, μετά από κάθε μαζική συγκέντρωση πολιτών για οποιοδήποτε ζήτημα να ασκείται έντονη κριτική στις αστυνομικές αρχές αναφορικά με τον τρόπο και την ένταση που αντιδρούν. Έτσι, συχνά επικρίνεται αδίκως η ΕΛ.ΑΣ. είτε διότι δεν επεμβαίνει είτε επειδή οι επεμβάσεις της χαρακτηρίζονται από υπέρμετρη ένταση.

                Μετά όμως τα συλλαλητήρια στην περιοχή των Πρεσπών των τελευταίων ημερών, στοχοποιήθηκαν με ψευδείς «ειδήσεις» μέσω διαδικτύου συγκεκριμένα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ
. από διάφορα κέντρα, «δημοσιογραφικά» και μη, με προτροπές ακόμα και σε πράξεις βίας εναντίον τους. Παρακολουθήσαμε μια θρασεία και αήθη προσπάθεια να προσωποποιηθούν ευθύνες για την αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ. και να αποδοθούν σε μεμονωμένα στελέχη της. Ηθελημένα παραγνωρίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. εκτελεί αυστηρά και με επαγγελματισμό τις διαταγές της μόνης υπεύθυνης πολιτικής ηγεσίας, αποτελώντας ουσιαστικά το εκτελεστικό όργανο, χωρίς να λαμβάνει ουδεμία πρωτοβουλία, όπως το Σύνταγμα και οι Νόμοι ορίζουν.

                Κατόπιν τούτων, πέραν της απερίφραστης ηθικής καταδίκης των ως άνω περιστατικών, ήδη κατατέθηκε μήνυση στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προστατευτεί ο εν λόγω συνάδελφος από την παράνομη και ανήθικη αυτή στοχοποίηση, καθώς και σύντομα να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι ενώπιον της Δικαιοσύνης. Δηλώνουμε επιπλέον ότι και στο μέλλον θα είμαστε στο πλευρό κάθε συναδέλφου που ενδεχομένως βρεθεί σε παρόμοια θέση και θα ενεργήσουμε ότι είναι αναγκαίο για την προστασία εν γένει του σώματος της ΕΛ.ΑΣ. Το λόγο έχει πλέον η Ελληνική Δικαιοσύνη.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Πρόεδρος Ψαρογιάννης Ι.          

Γεν. Γραμματέας Καμούρας Κλ.

                                           
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ