2018-06-21 18:57:46
Φωτογραφία για REUTERS: ΤΟ EUROGROUP ΘΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙ 4,8 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ
Η Ευρωζώνη θα συνδέσει την καταβολή κεφαλαίων 1,2 δισ. ευρώ ετησίως έως το 2022, με τη συνεχή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Αυτό προβλέπεται στο έγγραφο, στη βάση του οποίου συνεδριάζουν σήμερα οι Υπουργοί Οικονομικών της νομισματικής ένωσης. 

Σύμφωνα με το Reuters το έγγραφο, στο οποίο περιγράφεται η «Ενισχυμένη Εποπτεία» στην οποία θα υπόκειται η Ελλάδα μετά την έξοδο από το πρόγραμμα στις 20 Αυγούστου, αναφέρεται ότι η Αθήνα πρέπει να δεσμευθεί για διατήρηση πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3,5% έως το 2022, καθώς και ότι δεν θα συγκεντρώνει νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές.  

Θα πρέπει επίσης να δεσμευθεί σε δράσεις σε έξι τομείς: Στον δημοσιονομικό, στον τομέα κοινωνικής πολιτικής, χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, αγοράς εργασίας και προϊόντων, ιδιωτικοποιήσεων και εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης. 

Εάν η αξιολόγηση είναι θετική, η Ελλάδα θα λαμβάνει 1,2 δισ. ευρώ ετησίως ή 600 εκατ. ευρώ ανά εξάμηνο (Ιούνιο και Δεκέμβριο) από τα κέρδη, που διασφαλίζουν οι κεντρικές τράπεζες από το χαρτοφυλάκιο των ελληνικών ομολόγων. 

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ