2018-06-21 20:25:19
Φωτογραφία για Ο Τζανέτος Φιλιππάκος στο θεματικό φόρουμ των Ενώσεων Αττικής
Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, συμμετείχε την Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, στο 1ο θεματικό φόρουμ των Ενώσεων Αστυνομικών

Υπαλλήλων Αττικής με θέμα «Η Αθλητική Βία ως μέρος της Κοινωνικής Βίας», που πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα της ΠΟΑΣΥ, στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.

 

 

Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, και σημαντική ήταν η παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου ΤΟΣΚΑ και του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ.

 



Ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, στο χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων:

 

«Η σημερινή εκδήλωση υπήρξε άκρως εποικοδομητική και γόνιμη. Ιδίως οι τοποθετήσεις των κ.κ. Υπουργών, του κ. Βασιλειάδη και του κ. Τόσκα, κατέστησαν σαφές ότι υπάρχει η βούληση και η αποφασιστικότητα, ώστε να υιοθετηθούν και να εφαρμοστούν μέτρα που θα οδηγήσουν επιτέλους στην αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στο χώρο του αθλητισμού. Ο αθλητισμός είναι ζωή, είναι υγεία, είναι πολιτισμός και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να συνδέεται με εικόνες που αμαυρώνουν τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει.


 

Στη διεθνή σκηνή υπάρχουν μέτρα που έχουν αποδώσει σπουδαία αποτελέσματα στις χώρες όπου εφαρμόστηκαν. Η συνεργασία είναι  ακόμα μια φορά η λέξη – κλειδί ώστε να εντοπίσουμε τα κενά, να δούμε τις καλές πρακτικές και να προσαρμόσουμε τα μέτρα στις δικές μας ανάγκες. Η τροποποίηση της νομοθεσίας για ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των γηπεδικών εγκαταστάσεων και την τήρηση της τάξης εντός των αθλητικών χώρων, έτσι όπως ακούστηκαν, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, είμαι σίγουρος ότι θα φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται προσπάθεια συλλογική».

 

Ο κ. ΤΟΣΚΑΣ αναφερόμενος στο ρόλο της αστυνομίας στα γήπεδα, υπενθύμισε ότι γίνονται αγώνες και στο ΟΑΚΑ που δεν είναι ιδιωτικό, αλλά το θέμα της απεμπλοκής της αστυνομίας εξετάζεται σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ και θα υπάρξει αποτέλεσμα. Τόνισε, ωστόσο, ότι οι ΠΑΕ πρέπει να αναλάβουν ενεργότερο ρόλο εφόσον θέλουν κόσμο στο γήπεδο και όχι τον εναγκαλισμό τους με τους «οργανωμένους».

 

Ο κ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ συμφώνησε με τις επισημάνσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και δήλωσε πρόθυμος για ενδυνάμωση της συνεργασίας, ώστε να δρομολογηθούν θετικές αποφάσεις και μέτρα που θα αποτυπώνονται στο νέο αθλητικό νόμο, σύμφωνα με τις προτάσεις εκείνων που γνωρίζουν το πρόβλημα, επαναλαμβάνοντας τη βούληση της κυβέρνησης για αποχώρηση της αστυνομίας από το εσωτερικό των γηπέδων και ενίσχυση των αρμόδιων αστυνομικών υπηρεσιών.

 

Ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Αριστείδης ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ εστίασε με την ομιλία του στην ισχύουσα νομοθεσία και στη διαμορφωθείσα κατάσταση, τονίζοντας ότι οι «οπαδοί» αντιμετωπίζουν πλέον την αστυνομία ως εχθρό και ότι το φαινόμενο αυτό παρουσιάζει τάσεις διόγκωσης αλλά σε ελεγχόμενα επίπεδα.

 

Τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος ανέπτυξαν, οι εκπρόσωποι των Ενώσεων, Βορειοανατολικής Αττικής δια του Αντιπροέδρου κ. Θεόδωρου ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, Δυτικής Αττικής δια του Προέδρου κ. Γεωργίου ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ, Πειραιά δια του Προέδρου κ. Σπύρου ΛΙΟΤΣΟΥ και Αθηνών δια του Προέδρου κ. Δημοσθένη ΠΑΚΟΥ, καθώς και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ.

 

Τις θέσεις των κομμάτων τους παρουσίασαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Παναγιώτα ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Άννα ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ο υπεύθυνος Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Θεόδωρος ΛΙΑΠΗΣ, ο υπεύθυνος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Ευστάθιος ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, ενώ παρέστησαν και ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γιώργος ΠΑΤΟΥΛΗΣ και η Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗ.ΣΥ. κ. Νάντια ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.

 

Παρέστησαν επίσης ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης/Α.Ε.Α. Ταξίαρχος κ. Δημήτριος ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ο Διευθυντής Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγος κ. Γεώργιος ΨΩΜΑΣ, ο βοηθός Γ.Α.Δ.Α. Ταξίαρχος κ. Κων/νος ΚΑΛΥΒΑΣ, η κα Ντόρα ΓΙΑΝΝΑΚΗ Πολιτικός Επιστήμονας – Εμπειρογνώμονας Πολιτικών Ασφάλειας & Δικαιοσύνης, οι πρόεδροι της ΠΟΑΞΙΑ και της ΠΟΕΥΠΣ κκ Ιωάννης ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ και Δημήτριος ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, ο πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος της Ι.Ρ.Α. κ. Ιωάννης ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΑ κ. Ευάγγελος ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ και άλλοι εκπρόσωποι φορέων του αθλητικού και συνδικαλιστικού χώρου καθώς και πολλοί Αστυνομικοί.
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ