2018-06-21 23:52:36
Φωτογραφία για Μια εικόνα, χιλιάδες λέξεις και συναισθήματα! Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από το εξώφυλλο του TIME για τον Τραμπ που χωρίζει γονείς από παιδιά
Πήρε πίσω την απόφαση - ντροπή ο Τραμπ για τους μετανάστες και τα παιδιά τους, ωστόσο το κακό έχει ήδη γίνει και οι εικόνες που έχουν δει το "φως" της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικές.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χθες το εκτελεστικό διάταγμα που προβλέπει να μην χωρίζονται οι οικογένειες μεταναστών, που περνούν παράνομα τα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, ενώ αναμένουν την εξέταση του φακέλου τους από τις αρχές.

Η… πρότερη, ντροπιαστική, κατάσταση προέβλεπε ακριβώς το αντίθετο: Δηλαδή οι οικογένειες χωρίζονταν, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δουν το «φως» της δημοσιότητας αμέτρητες εικόνες που δεν τιμούν κανέναν.

Εικόνες που έδειχναν γονείς να αποχωρίζονται τα παιδιά τους, σε πολλές περιπτώσεις ανήλικα. Το εκτελεστικό διάταγμα, που υπέγραψε ο πρόεδρος Τραμπ, δίνει εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να επιδιώξει την τροποποίηση της σχετικής δικαστικής απόφασης προκειμένου να επιτρέπεται στις οικογένειες που εισέρχονται στις ΗΠΑ παράνομα να παραμένουν μαζί κατά τη διάρκεια της κράτησής τους έως την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας σε βάρος τους.


Σήμερα αναμένεται η ψήφισή του, ωστόσο, όπως προαναφέραμε, το κακό έχει ήδη γίνει. Κι εδώ ακριβώς έρχεται το πρωτοσέλιδο του περιοδικού ΤΙΜΕ, που αφηγείται μια συγκλονιστική ιστορία Ο Τραμπ και το κοριτσάκι που κλαίει

Ο φωτογράφος John Moore, που έχει βραβευτεί με Πούλιτζερ, έγινε μάρτυρας μιας σκηνής που δεν θα ξεχάσει ποτέ. Βρέθηκε για τις ανάγκες του ρεπορτάζ στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικό, όταν ξαφνικά είδε περίπου 25 γυναικόπαιδα να περπατούν στην άκρη του δρόμου.

«Μπορούσες κυριολεκτικά να δεις τον φόβο στα μάτια τους«, διηγείται ο ίδιος. Κάποια στιγμή, είδε μια γυναίκα που κρατούσε συνεχώς το κοριτσάκι της στην αγκαλιά της. Η μικρή δεν ήθελε στιγμή να την αποχωριστεί.

A photo taken by photojournalist John Moore of a two-year-old girl from Honduras crying as her mother is frisked by border patrol agents, has become the defining image of the immigration crisis in the U.S. pic.twitter.com/fqa6v9HOmV

— CBC News: The National (@CBCTheNational) 20 Ιουνίου 2018
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ