2018-06-22 08:40:33
Φωτογραφία για ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ..
Ένας μετεωρίτης από το φεγγάρι ανακαλύφθηκε στην έρημο της βορειοδυτικής Αφρικής ο οποίος έχει στοιχεία για την ύπαρξη νερού στον φυσικό δορυφόρο του πλανήτη μας, μάλιστα η ποσότητα θα μπορούσε να είναι αρκετή για μια αποικία ανθρώπων. Εξετάζοντας τον μετεωρίτη, οι επιστήμονες από το Tohoku University βρήκαν πως αποτελείται από ένα ορυκτό που απαιτεί την ύπαρξη νερού για να σχηματιστεί. To ορυκτό είναι παρόμοιο με τον χαλαζία και σχηματίζεται στην Γη όταν αλκαλικό νερό μαζί με SiO2 εξατμίζονται κάτω από μεγάλες πιέσεις. 

Η ύπαρξη αυτού του υλικού είναι ισχυρή ένδειξη ότι υπάρχει μια δραστηριότητα νερού. - Masahiro Kayama επικεφαλής ερευνητής Χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά μικροσκόπια οι ερευνητές εξέτασαν 13 δείγματα μετεωρίτη από το φεγγάρι που όλα προερχόντουσαν από την ίδια περιοχή της βορειοδυτικής Αφρικής. Από τα δείγματα που εξετάστηκαν μόνο το ένα είχε το συγκεκριμένο ορυκτό, που σημαίνει ότι η πιθανότητα να σχηματίστηκε εδώ στην Γη είναι σχεδόν απίθανη. 

Εδώ και πολύ καιρό οι ερευνητές πίστευαν ότι δεν υπήρχε καθόλου νερό στην Σελήνη, και ενώ κάτι τέτοιο ισχύει για την επιφάνεια της, τα πράγματα ίσως να είναι διαφορετικά κάτω από τον φλοιό της. Ωστόσο οι επιστήμονες διαφωνούν για το που ακριβώς βρίσκεται όλο αυτό το νερό, κάποιοι υποστηρίζουν πως η πλειοψηφία του βρίσκεται κοντά στους πόλους ενώ άλλοι λένε πως είναι διάσπαρτο σε όλο τον πλανήτη.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ