2018-06-22 11:43:04
Φωτογραφία για Αύξηση στα απογευματινά ιατρεία των Νοσοκομείων παρά τις υψηλές τιμές! Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία για το 2017
Παρασκευή 22 Ιούνιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Αύξηση παρουσιάζει η κίνηση στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, παρότι οι τιμές παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και οι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν με δικά τους χρήματα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας το 2017πέρασαν την πύλη των δημοσίων νοσοκομείων σε όλη τη χώρα για επισκέψεις σε γιατρούς ή εξετάσεις, 568744 ασθενείς. Δηλαδή περίπου 29.000 περισσότεροιασθενείς αναγκάστηκαν να περάσουν τις απογευματινές ώρες τις πύλες δημοσίων νοσοκομείων το 2017, σε σύγκριση με το 2016 οπότε και τα επισκέφθηκαν 539.699

Ασθενείς.

Παρότι οι ασθενείς πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρια στην τσέπη για να εξετασθούν, αναγκάζονται όπως φαίνεται να επισκέπτονται τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων κατά την ολοήμερη λειτουργία, δεδομένου ότι τις πρωινές ώρες οι ουρές για ένα ραντεβού δίνουν και παίρνουν ενώ για μία ιατρική επίσκεψη μπορεί να χρειασθούν και μήνες.


Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχεδίαζε να μειώσει τις τιμές για τους ασθενείς, κάτι βέβαια που δε συνέβη ποτέ. Χωρίς μάλιστα να υπολογίσει κανείς ότι πριν το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για κατάργηση των απογευματινών ιατρείων ώστε να μην πληρώνουν άδικα οι ασθενείς.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις τιμές για τα απογευματινά ιατρεία: «Πόσο κοστίζουν οι επισκέψεις στα απογευματινά ιατρεία Νοσοκομείων! Γιατί αυξήθηκε η κίνηση»

Πάντως αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι τις απογευματινές ώρες τα δημόσια νοσοκομεία φαίνεται ότι μετατρέπονται σε ιδιωτικά κάτι που μάλιστα συχνά πυκνά αναγκάζονται να δηλώνουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στους διαμαρτυρόμενους ασθενείς όταν ρωτούν επίμονα γιατί πρέπει να πληρώσουν.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ