2018-06-22 17:02:40
Φωτογραφία για Με υπογραφή Αποστόλου: Παραχωρήθηκε και επίσημα το ΚΕΓΕ στο Δήμο Χαλκιδέων (ΦΩΤΟ)
Με την υπογραφή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου, παραχωρήθηκε στον Δήμο Χαλκιδέων για διάστημα 25 χρόνων, το Κέντρο Επαγγελματικής Γεωργικής Εκπαίδευσης, που βρίσκεται στη Ν. Αρτάκη Η επίσημη παραχώρηση έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Ιουνίου, κατά την επίσκεψη του Υπουργού στο Δημαρχιακό Μέγαρο “Κότσικα” της Χαλκίδας.

 

Ο Υπουργός τόνισε ότι το Υπουργείο ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δήμου Χαλκιδέων, παράλληλα με τη σχετική μελέτη που προσκομίστηκε, εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι η εξέλιξη αυτή θα συμβάλει θετικά στην ανάπτυξη της περιοχής. Εξάλλου, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων ευχαρίστησε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου, αλλά και γενικότερα για τη συνεργασία που υπάρχει με το Υπουργείο.

 

Σύμφωνα με την πρόταση του Δήμου Χαλκιδέων, προτείνεται οι εγκαταστάσεις του ΚΕΓΕ να στεγάσουν Αγροτικό Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Εφαρμογών, το οποίο θα λειτουργήσει με υλικοτεχνική υποστήριξη και με ανθρώπινο δυναμικό, που θα διασφαλίσει ο Δήμος, μέσω συνεργασιών, συμφωνιών, συμπράξεων και συμβάσεων με Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς και ίδιες δυνάμεις. 


Ενδεικτικά ακόμη προτείνεται να φιλοξενεί ο χώρος Μετεωρολογικό Σταθμό, εδαφολογικό εργαστήριο και εργαστηριακή υποδομή για βασικές πράξεις Φυτοπαθολογικές και Εντομολογικές.

 

Επίσης, θα λειτουργεί και πειραματικός αγρός, ως χώρος πιλοτικών εφαρμογών ευφυούς Γεωργίας και θα είναι Δομή που θα διεξάγει πιλοτικές εφαρμογές για την Κτηνοτροφία.

 

Στην υπογραφή της παραχώρησης παρέστησαν ακόμη οι βουλευτές Γ. Ακριώτης και αρκετά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
eviazoom
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ