2018-06-22 18:13:13
Φωτογραφία για Όσιος Αμβρόσιος της Όπτινα: «“Όταν ξεκίνησα την πνευματική μου διακονία, ήμουν αυστηρός. Τώρα, όμως, δεν αντέχω να δείχνω αυστηρότητα. Οι άνθρωποι έχουν τόσο πόνο, τόσο πόνο!”»
Η απέραντη αγάπη του οσίου Αμβροσίου της Όπτινα αγκάλιαζε με ξεχωριστό ενδιαφέρον τα πρόσωπα εκείνα που τα ταλαιπωρούσε η αμαρτία και τα βάραινε ο στιγματισμός της κοι νωνίας.

Κάποια άγαμη κοπέλα που έμεινε έγκυος και γι’ αυτό διώχθηκε από την οικογένειά της, ζήτησε καταφύγιο κοντά του. Εκείνος με προθυμία και καλοσύνη ανέλαβε την προστασία της.

Την έστειλε σε κάποιους γνωστούς του, σε μια γειτονική πόλη, για να τη φιλοξενήσουν, και φρόντιζε συνεχώς τόσο γι’ αυτήν όσο και για το παιδί που απέκτησε, ώσπου τελικά οι δικοί της μαλάκωσαν και τη δέχτηκαν πάλι στο σπίτι τους.

Αλήθεια, πόσο συμμεριζόταν ο όσιος τις θλίψεις των ανθρώπων! Νόμιζες ότι ταυτιζόταν μαζί τους. Με τον καιρό η καρδιά του έγινε πολύ ευαίσθητη μπροστά στον ανθρώπινο πόνο.

“Όταν ξεκίνησα την πνευματική μου διακονία”, έλεγε, “ήμουν αυστηρός. Τώρα, όμως, δεν αντέχω να δείχνω αυστηρότητα. Οι άνθρωποι έχουν τόσο πόνο, τόσο πόνο!”.

Από το βιβλίο «Όσιος Αμβρόσιος της Όπτινα», έκδοση Ι. Μ. Παρακλήτου.
Πηγή
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ