2018-06-23 00:33:16
Φωτογραφία για Σώρρας στον ανακριτή: Έχω τα 600 δισ. αλλά το σύστημα θεωρεί τα «εργαλεία μου άχρηστα»
Στο υπόμνημά του υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να προφυλακιστεί, διότι δεν είναι ύποπτος φυγής, ενώ για το χρονικό διάστημα που καταζητούνταν τονίζει πως δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς γιατί υπήρχε σε βάρος του σχέδιο δολοφονίας!

Επέμεινε ο Αρτέμης Σώρρας ακόμη και ενώπιον του ανακριτή ότι διαθέτει τα 600 δισ. δολάρια για να σώσει την Ελλάδα από τα χρέη της! Αυτό τουλάχιστον αναφέρει στο υπόμνημα που κατέθεσε χθες, στις ανακριτικές αρχές, χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει για τις προθέσεις του, καθώς αμέσως μετά την απολογία του ανακριτής και εισαγγελέας τον έκριναν προφυλακιστέο.

Ο πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις», που αντιμετωπίζει σειρά κακουργηματικών αλλά και πλημμέληματικών κατηγοριών, στο υπόμνημά του κάνει λόγο για πολιτική δίωξη σε βάρος του, επαναλαμβάνοντας την αρχική του θέση ότι δηλαδή είναι κάτοχος των χρημάτων τα οποία μπορούν να ... σώσουν την Ελλάδα από τη δημοσιονομική κρίση!


«Είχα και έχω στερεά την πεποίθηση για τα χρηματοοικονομικά μου εργαλεία, που είναι κυρίαρχη βούλησή μου να βοηθήσω την Ελλάδα και τους απανταχού Έλληνες», αναφέρει χαρακτηριστικά στο υπόμνημά του, αρνούμενος όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ως «αόριστες»! Μάλιστα, υποστηρίζει ότι η εξάπλωση του πολιτικού φορέα που ίδρυσε τρομοκράτησε «το παρόν πολιτικό σύστημα» ενώ καταγγέλλει σχέδιο δολοφονίας του!

Αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο υπόμνημά του: «Όταν ο πολιτικός φορέας (σ.σ η Ελλήνων Συνέλευσις) άρχισε να ενδυναμώνεται στην λαϊκή βάση και όταν ανοίχθηκαν περισσότερα από 200 γραφεία σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, το παρόν πολιτικό σύστημα τρομοκρατήθηκε και θέλησε, μη συλλαμβάνοντας ούτε έναν κουκουλοφόρο, τέτοιοι παρακρατικοί μας επετίθοντο, είτε με καταστροφές και πυρπολήσεις των γραφείων του πολιτικού μας φορέα, είτε με απόπειρες δολοφονίας μου, είτε με εκφοβισμό των μελών μας, είτε αλλά κυρίως με την άσκηση διώξεως εναντίον μου, με αναπόδεικτες και έωλες και αβάσιμες και αναληθείς κατηγορίες να με εξοντώσει, να με φιμώσει και να με αναγκάσει να αρνηθώ τα αυταπόδεικτα οικονομικά μου εργαλεία...».

Σε άλλο σημείο του υπομνήματος του ο Αρτ, Σώρρας υποστηρίζει: «Είμαι πλήρης, αποκλειστικός, διαφιλονίκητος νόμιμος κύριος, νομέας, κάτοχος και κομιστής είκοσι οκτώ (28) κοινών ανωνύμων μετοχών (εκ των 280.000) της ανωνύμου εταιρείας με την επωνυμία «ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Α.Ε.» συγχωνευθείσης δι' απορροφήσεως από την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» ονομαστικής αξίας εκάστης εκατόν είκοσι πέντε (125) χρυσών γαλλικών φράγκων, οι οποίες λόγω της ακυρώσεώς τους έχουν χαρακτήρα αξιογράφου – χρεογράφου - χρεωστικού ομολόγου και η αξία τους έχει εκτιμηθεί σήμερα στο ποσόν των 678.647.978.985 δις ευρώ η κάθε μία».

Ο προφυλακισμένος πλέον πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις», υποστηρίζει ακόμη πως έχει ενημερώσει όλους τους εθνικούς φορείς για την πρότασή του να σώσει την Ελλάδα από το χρέος της, προσκομίζοντας τους μάλιστα και τα σχετικά, αποδεικτικά, κατά τον ίδιο έγγραφα. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στις 28-9-2012 κατέθεσα πρόταση χρηματοδότησης της Ελλάδος για το ποσό των Εξακοσίων Δισεκατομμυρίων (600.000.000.000) Δολλαρίων ΗΠΑ, θέτοντας ως αντασφάλεια χρεόγραφα-διεθνείς συναλλαγματικές (International Bills of Exchange- IBOE) του US Treasury. Για την πρότασή μου αυτή ενημέρωσα όλους τους σχετικούς εθνικούς φορείς καθώς και τους λειτουργούς του ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ (ΤΡΟΪΚΑ) καθώς και την Κυβέρνηση των ΗΠΑ και όλα τα αρμόδια τμήματα. Την πρότασή μου συνόδευαν όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά και υποστηρικτικά έγγραφα με πλήρη σοβαρότητα και διαφάνεια και ειδικότερα προσαρτήθηκε και η πιστοποίηση της κατάθεσης σε κηδεμονευόμενο λογαριασμό υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Όπως υπογραμμίζει οι αρμόδιοι θεσμικοί παράγοντες είχαν πλήρη ενημέρωση σχετικά με την πρότασή του για την Ελλάδα και είχαν «νομική υποχρέωση» να ερευνήσουν τη βασιμότητα των ισχυρισμών του. «Εάν υπήρχε ο,τιδήποτε επιλήψιμο, ή οποιαδήποτε παρανομία, έστω και η ελάχιστη, να αναφέρουν τούτο στην Δικαιοσύνη και μάλιστα εντός 48 ωρών και να ασκηθεί δίωξη από τότε, κατά του προσφέροντος αυτά Αρτέμη Σώρρα, δηλαδή εναντίον μου από του έτους 2012» λέει χαρακτηριστικά και σε άλλο σημείο του υπομνήματος του επισημαίνει: «Αυτό αποδεικνύει περίτρανα γιατί η Πατρίδα μας βρίσκεται στα χάλια που βρίσκεται και συνεχίζει με τέτοιους δημοσίους λειτουργούς και πολιτικούς στον ίδιο δρόμο».

Παγκόσμια νομοθεσία

Επικαλούμενος την ...παγκόσμια νομοθεσία ο Αρτ. Σώρρας υποστηρίζει στο υπόμνημά του ότι ο ίδιος έχει προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την πατρίδα του και το αίτημά του για τη διάσωση της Ελλάδος με τα 600 δισ. από τη στιγμή που δεν κρίθηκε επιλήψιμο ή παράνομο από κανένα θεσμικό φορέα, μπορεί και τώρα να υλοποιηθεί και τα χρήματα να αξιοποιηθούν «για να προχωρήσουμε σε μία αειφόρο αναπτυξιακή προοπτική».

«Το να θέλει το πολιτικό και τραπεζικό σύστημα, χωρίς να μου το έχουν πει επισήμως, τα άνω χρηματοοικονομικά μου εργαλεία να είναι άχρηστα, ανύπαρκτα, πλαστά, προϊόν απάτης κλπ., είναι άλλο πράγμα, και άλλο πράγμα το να κάνουν σοβαρό και επαγγελματικό έλεγχο για να διαπιστώσουν την ύπαρξη ή όχι» υπογραμμίζει ο Αρτ. Σώρρας καλώντας μάλιστα τον ανακριτή να παρασταθεί και να συντονίσει τη διαδικασία με ασφάλεια ώστε να πιστωθούν και να μεταφερθούν μέρος των χρημάτων στην Ελλάδα με στόχο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας!

Σχέδιο δολοφονίας

Ο Αρτέμης Σώρρας, φτάνει στο σημείο να υποστηρίξει ενώπιον του ανακριτή, ότι δεν πρέπει να προφυλακιστεί, διότι δεν ύποπτος φυγής και έχει σταθερή διεύθυνση κατοικίας. Όσο για το διάστημα που καταζητούνταν για 16 μήνες από τις τις αρχές με ένταλμα σύλληψης, αναφέρει πως δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς γιατί υπήρχε σε βάρος του σχέδιο δολοφονίας!

Ενδεικτικά αναφέρει: «Η φυγοποινία μου έχει μοναδικό λόγο τον απολύτως βάσιμο φόβο δολοφονίας και εξοντώσεώς μου, αφού και στο παρελθόν αποτέλεσα στόχο δολοφονίας τουλάχιστον δύο φορές, η δε ύπαρξη σε μένα τέτοιων και τόσων περιουσιών με κάνουν να αποτελώ στόχο πολλών αντιθέτων συμφερόντων (πολιτικών και οικονομικών) που θέλουν την φυσική μου εξαφάνιση» αναφέρει σχετικά ο προφυλακσιμένος πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις» και προσθέτει: «Η φυλάκισή μου ή έστω η κράτησή μου θα αποτελούσε, με δεδομένες τις συνθήκες κρατήσεως των φυλακών και τον συγχρωτισμό των εκεί κρατουμένων, τεράστιο, πραγματικό και όχι ιδεατό κίνδυνο για την φυσική μου ύπαρξη. Ουδέποτε ήθελα να φύγω από την Ελλάδα και ουδέποτε έφυγα μονίμως από την Ελλάδα».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ