2018-06-23 12:36:56
Φωτογραφία για Δολοφονία στα Σφακιά: Οι ισχυρισμοί του 44χρονου και η στροφή στην...εκκλησία


Συντετριμμένος εμφανίζεται τώρα ο 44χρονος που προφυλακίστηκε για την δολοφονία του Παντελή 

Δουρουντάκη. Ισχυρίστηκε ότι από την ημέρα εκείνη η ζωή του άλλαξε δραματικά και ότι κατέρρευσε ψυχολογικά. Μάλιστα λόγω του τεράστιου βάρους που κουβαλούσε στράφηκε στην Εκκλησία ώστε να μπορέσει να βρει το σθένος και την δύναμη να πει την αλήθεια. 

Ο 44χρονος ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να σκοτώσει τον 70χρονο για να μην τον πυροβολήσει εκείνος καθώς πήγε στο εργοτάξιο τους οπλισμένος. Μέσα στο θαμμένο αυτοκίνητο βρέθηκε ένα πιστόλι, το οποίο θα σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Για τον αδερφό του είπε ότι δεν ήξερε τίποτα αν και η ΕΛΑΣ πιστεύει ότι μετά την ανθρωποκτονία υπήρχε εμπλοκή του στην υπόθεση. 

Ωστόσο οι δικαστικές Αρχές έκριναν ότι με βάση τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους δεν προκύπτει η εμπλοκή του 39χρονου στην ανθρωποκτονία και έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.


Αλλεπάλληλα είναι τα σοκ για την οικογένεια του θύματος. Ο πόνος και η οργή κυριαρχούν. 

Να σημειωθεί ότι όπως έγραψε το Cretalive, η Αστυνομία είχε ερευνήσει από τις πρώτες ημέρες το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα, όμως οι προσπάθειες είχαν αποβεί άκαρπες μόλις για …ένα μέτρο. Ήξεραν ότι η λύση του μυστηρίου κρυβόταν στην περιοχή του Αλικιανού. Από ‘κει εξέπεμψε το τελευταίο σήμα του κινητού του αγνοούμενου, εκεί βρέθηκε και ο 44χρονος για δουλειά.

Καταλυτικό στοιχείο για να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση ήταν οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στο εργοτάξιο παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να εξαφανιστούν τα ίχνη του εγκλήματος. Το κλιμάκιο της σήμανσης τις εντόπισε και όταν πλέον ταυτοποιήθηκαν, εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης. 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων Αλεξάνδρα Σπανάκη, Νίκος Κοτζαμπασάκης και Γιώργος Φραντζεσκάκης δεν θέλησαν προβούν σε δηλώσεις, σεβόμενοι, όπως είπαν, την οικογένεια του θύματος. Έκαναν ωστόσο λόγο για τραγωδίες που βιώνουν και οι δύο οικογένειες και αυτή του θύματος και αυτή του κατηγορούμενου, ο οποίος είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Για μία φρικιαστική υπόθεση που δεν έχει προηγούμενο έκανε λόγο ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, Γιώργος Περάκης, ο οποίος τόνισε ότι τα στοιχεία είναι συντριπτικά.

Πηγή: www.cretalive.gr 
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ