2018-06-23 14:16:57
Φωτογραφία για Μουντιάλ 2018: Ξεχωρίζει ο πρόωρος τελικός για τη Γερμανία κόντρα στη Σουηδία
Η Νότια Κορέα παίζει το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση, ενώ το Μεξικό θέλει να

την… εξασφαλίσει ενώ ΄το Βέλγιο κόντρα στην Τυνησία θέλει να «σφραγίσει» το εισιτήριο για τους 16

Ο πρόωρος τελικός της Γερμανίας απέναντι στην Σουηδία ξεχωρίζει από τα σημερινά ματς του Παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου.

Οι Γερμανοί μετά την ήττα από το Μεξικό θέλουν μόνο τη νίκη για να έχουν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Βέλγιο-Τυνησία 15:00

Στην «Οτκρίτιε Αρένα» της Μόσχας, το Βέλγιο αναμετράται με την Τυνησία (15:00, ΕΡΤ1) για τον έβδομο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι «κόκκινοι διάβολοι» με νίκη ουσιαστικά εξασφαλίζουν την πρόκριση στους «16» και λογικά θα παίξουν για την πρωτιά απέναντι στην Αγγλία, που την Κυριακή κοντράρεται με τον Παναμά στο άλλο ματς του ομίλου.

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δεν θα έχει ξανά στη διάθεσή του τους ανέτοιμους Βενσάν Κομπανί και Τόμας Βερμάελεν, κάτι που σημαίνει πως ίσως δούμε την ίδια ενδεκάδα του 3-0 επί του Παναμά στην πρεμιέρα. Στον αντίποδα, για την Τυνησία που έχασε στις καθυστερήσεις από την Αγγλία και χρειάζεται αποτέλεσμα για να ελπίζει, ο γκολκίπερ Μουέζ Χασέν μετά τον τραυματισμό του στο πρώτο παιχνίδι χάνει το υπόλοιπο του τουρνουά.


Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες τρεις φορές στο παρελθόν έχοντας από μία νίκη. Στην πιο πρόσφατη συνάντησή τους, σε φιλικό το 2014, το Βέλγιο είχε νικήσει 1-0 χάρη σε γκολ του Ντρις Μέρτενς. Το 2002 είχαν αναμετρηθεί στους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου μένοντας στο 1-1.

Οι Βέλγοι είναι αήττητοι για δέκα σερί ματς σε γκρουπ Μουντιάλ μετρώντας πέντε νίκες και άλλες τόσες ισοπαλίες, ενώ έχουν καταφέρει να προκριθούν στη δεύτερη φάση στις έξι από τις επτά τελευταίες διοργανώσεις (εξαίρεση το 1998). Η Τυνησία, από την πλευρά της, δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκη στα τελευταία δώδεκα παιχνίδια της σε Μουντιάλ, με πιο πρόσφατη επιτυχία το 1978 απέναντι στο Μεξικό. Μάλιστα σε 13 ματς της διοργάνωσης έχει κρατήσει το μηδέν μόνο μια φορά, επίσης το 1978 απέναντι στη Δυτική Γερμανία (0-0).

Πιθανές συνθέσεις:

Βέλγιο (Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Μπογιάτα, Βερτόνχεν, Μενιέ, Βίτσελ, Ντε Μπρόινε, Καράσκο, Μέρτενς, Αζάρ, Λουκάκου.

Τυνησία (Μααλούλ): Μπεν Μουσταφά, Μεριά, Σ. Μπεν Γιουσέφ, Μπρον, Χαντάντι, Σκίρι, Σασί, Φ. Μπεν Γιουσέφ, Μπαντρί, Σλιτί, Καζρί.

Διαιτητής: Αντρές Κούνια (Ουρουγουάη).

Νότια Κορέα-Μεξικό 18:00

Η Νότιος Κορέα παίζει το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση, ενώ το Μεξικό θέλει να την… εξασφαλίσει στην αναμέτρηση για τον έκτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Ροστόφ (18:00, ΕΡΤ1).

Οι Ασιάτες μετά την ήττα από τη Σουηδία είδαν τις ελπίδες τους να ψαλιδίζονται αλλά δεν το βάζουν κάτω, ενώ η «Ελ Τρι» θέλει να δώσει περισσότερη αξία στο θρίαμβο της πρεμιέρας απέναντι στη Γερμανία. Οι δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν κανένα αγωνιστικό πρόβλημα στη δεύτερη αναμέτρηση της ιστορίας τους σε Μουντιάλ, μετά το 3-1 της ομάδας από την Κεντρική Αμερική στη φάση ομίλων του 1998.

Η Νότιος Κορέα θέλει να βάλει ένα τέλος στο σερί επτά αγώνων της δίχως νίκη στο Μουντιάλ (2 ισοπαλίες-5 ήττες), ενώ δεν έχει κατορθώσει να κρατήσει το μηδέν στα 12 από τα τελευταία 13 παιχνίδια της στη διοργάνωση. Το Μεξικό, από την άλλη, μετρά μόλις δύο ήττες στα 18 τελευταία του ματς σε φάση ομίλων (9 νίκες-7 ισοπαλίες) και έχει 3/3 νίκες απέναντι σε ομάδες από την Ασία. Πάντως δεν έχει καταφέρει να σημειώσει σερί νίκες από το Μουντιάλ του 2002, όταν κέρδισε διαδοχικά Κροατία και Ισημερινό.

Πιθανές συνθέσεις:

Ν. Κορέα (Γιονγκ Σιν): Τσο, Γ. Λι, Γιανγκ, Γκ. Κιμ, Γ. Κιμ, Κι, Σ. Λι, Γ. Λι, Σον, Χουάνγκ, Κιμ.

Μεξικό (Οσόριο): Οτσόα, Σαλσέδο, Αγιάλα, Μορένο, Γκαγιάρδο, Ερέρα, Γκουαρδάδο, Λαγιούν, Βέλα, Λοσάνο, Τσιτσαρίτο.

Διαιτητής: Τζον Πίτι (Παναμάς).

Γερμανία-Σουηδία 21:00

Κανείς δεν μπορεί να πάρει τίποτα ως δεδομένο σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ούτε καν η πρωταθλήτρια κόσμου! Το «συμπαγές» και ανταγωνιστικό Μεξικό κατάφερε να σοκάρει, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, τη Γερμανία, που τώρα έχει μπροστά της ένα... βουνό.

Η Σουηδία «υπόσχεται» να βάλει ένα ακόμα εμπόδιο στη «νατσιονάλμανσαφτ», η οποία θα χρειαστεί να γίνει περισσότερο δημιουργική και λιγότερο προβλέψιμη, ειδικότερα στο επιθετικό κομμάτι, αν θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Έχοντας ξεκινήσει τις υποχρεώσεις τους με νίκη απέναντι στη Νότια Κορέα, οι Σκανδιναβοί θα νιώσουν ακόμα πιο οικεία με το να παίξουν με έναν αντίπαλο που γνωρίζουν… απέξω κι ανακατωτά! Άλλωστε, με την πίεση να είναι όλη συγκεντρωμένη στην άλλη πλευρά, είναι δεδομένο ότι θα μπορέσουν να παίξουν πιο ελεύθερα, με ότι αυτό συνεπάγεται Η κριτική έπεσε σαν... βροχή στο «στρατόπεδο» της Γερμανίας, μετά το απογοητευτικό ξεκίνημά τους στο Μουντιάλ, αλλά οι παίκτες ήταν οι πρώτοι π[ου ανέλαβαν την ευθύνη. Ωστόσο, όλη η ομάδα δείχνει ιδιαίτερα συγκεντρωμένη και αποφασισμένη από όταν έφτασε στο Σότσι. Ο Γιόαχιμ Λεβ δεν είναι ο τύπος του προπονητή που θα προβεί σε ριζοσπαστικές αλλαγές , όποτε αναμένουμε λίγα νέα πρόσωπα στην αρχική 11άδα!

Όταν έφτασε στο Μουντιάλ, η Σουηδία σίγουρα δεν περίμενε πολλά από το συγκεκριμένο ματς. Όμως, έχοντας ήδη κερδίσει τη Νότια Κορέα και καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του ομίλου, αν μη τι άλλο έχει αναπτερώσει τις ελπίδες της. Φυσικά, θα προσπαθήσει να κεφαλαιοποιήσει την αμυντική της επάρκεια, η οποία την έχει βοηθήσει να παραμείνει αήττητη σε φάση ομίλων Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1990.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Γερμανία: Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Ρούντιγκερ, Χέκτορ, Γκουντογκάν, Κρόος, Μίλερ, Ρόις, Ντράξλερ, Βέρνερ.

Σουηδία: Όλσεν, Λούστιγκ, Λίντελεφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Κλάεσον, Λάρσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Μπεργκ, Τοϊβόνεν.

Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία)
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ