2018-06-23 18:12:44
Φωτογραφία για Δίκη Ακουμιανάκη: Ξέσπασαν μετά την απόφαση - «Θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας»


Τον ασκό του αιόλου άνοιξε η ανακοίνωση της απόφασης από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, στα Χανιά με την ολοκλήρωση της δίκης για το θάνατο της Στέλλας Ακουμνιανάκη.

Το δικαστήριο έκρινε αθώους τους δύο γιατρούς και αθώο και τον τρίτο κατηγορούμενο με αποτέλεσμα οι συγγενείς να ξεσπάσουν.

Οργή των συγγενών

«Αίσχος. Θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας» φώναξαν οι συγγενείς με αποτέλεσμα να επικρατήσει αναστάτωση στο δικαστήριο. 

Έτσι, με ένταση ολοκληρώθηκε η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό - της υπόθεσης για τον θάνατο της ανήλικης Στέλλας Ακουμιανάκη, η οποία είχε χάσει τη ζωή της έπειτα από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, στο Ρέθυμνο, τον Απρίλιο του 2011.

Η μητέρα της αδικοχαμένης Στέλλας επιτέθηκε στη μητέρα ενός εκ των γιατρών αλλά και σε συγγενικό πρόσωπο των κατηγορουμένων.

Σημειώνεται ότι χθες ο εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε να απαλλαχθούν από τις κατηγορίες τους δύο εκ των συνολικά τριών κατηγορουμένων.


Ειδικότερα, ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση των δύο ειδικευόμενων - τότε - γιατρών του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, οι οποίοι δικάζονται για την πράξη της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Στον αντίποδα, ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για «άμεση συνέργεια σε βιασμό» ο 30χρονος- σήμερα - άνδρας, ο οποίος το μοιραίο βράδυ διασκέδαζε μαζί με την αδικοχαμένη Ακουμιανάκη και έναν ακόμη φίλο του. 

Πρωτόδικα είχαν κριθεί ένοχοι

Οι τρεις εν λόγω κατηγορούμενοι δικάστηκαν σε πρώτο βαθμό τον Μάρτιο του 2015. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων είχε κρίνει ένοχο τον μεγαλύτερο εκ των δύο φίλων της Ακουμιανάκη, ηλικίας 30 ετών σήμερα. Ο 30χρονος είχε κριθεί ένοχος για την πράξη του βιασμού και καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών. Εξάλλου, η Έδρα έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του, κάτι που σημαίνει ότι ο καταδικασθείς είναι ελεύθερος μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Εξάλλου, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων έκρινε ένοχους και τους δύο γιατρούς, που δικάζονταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ο κάθε ένας από αυτούς καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών με αναστολή.

neakriti.gr
_
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ