2018-06-23 19:45:32
Φωτογραφία για Πήγε στην Ιταλία να δει την ομάδα του και αποφάσισε να εξαφανιστεί για 10 χρόνια
Ένας ελβετός φίλαθλος κατέληξε να κοιμάται στους δρόμους της Ιταλίας για 10 χρόνια μετά από ένα ταξίδι που έκανε για να παρακολουθήσει τον αγώνα της Βασιλείας απέναντι στην Ίντερ.

Ο 71χρονος σήμερα Rolf Bantle είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο το 2004 για να παρακολουθήσει τον αγώνα. Όμως μετά το τέλος του αγώνα που πήγε στην τουαλέτα του γηπέδου, αποπροσανατολίστηκε και δεν μπορούσε να βρει την παρέα του.

Έτσι, έμεινε στο Μιλάνο για περισσότερο από μια δεκαετία, και όπως δήλωσε στην ελβετική εφημερίδα «Schweiz am Sonntag» του άρεσε γιατί δεν είχε δεσμεύσεις και απολάμβανε την ελευθερία που του προσέφερε αυτός ο τρόπος ζωής.

Επέστρεψε στο σπίτι του στην Ελβετία όταν έπεσε και έσπασε το μηριαίο οστό. Στο νοσοκομείο του Μιλάνου του είπαν ότι δεν είχε ασφάλιση υγείας και τότε ήταν που ήρθε σε επαφή με το προξενείο της Ελβετίας.

Ο Bantle είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος στη χώρα του αφού εξαφανίστηκε μετά το τέλος του παιχνιδιού για τα προκριματικά του Champions League στο οποίο η Βασιλεία, η ομάδα του έχασε με 4-1 από την Ίντερ.


«Είχα περίπου 20 ευρώ στην τσέπη μου και δεν είχα τηλέφωνο. Έτσι περιπλανιόμουν στο Μιλάνο», λέει ο ίδιος στην εφημερίδα. «Κάποιοι μου έδωσαν φαγητό και τσιγάρα και ένας μαθητής μού πρόσφερε έναν υπνόσακο».

Έκανε ντους μία φορά την εβδομάδα σε μια δημόσια τουαλέτα και επισκεπτόταν πολύ συχνά την τοπική βιβλιοθήκη. Δεν είχε συγγενείς και μέχρι τότε ζούσε σε ένα κέντρο αποκατάστασης λόγω της μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ.

«Δεν είχα κανέναν λόγο να επιστρέψω στην χώρα μου. Μου άρεσε η ελευθερία του Μιλάνου».

Σήμερα ζει σε έναν οίκο ευγηρίας στη Βασιλεία με έξοδα του δημοσίου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ