2018-06-24 11:54:18
Φωτογραφία για «Θέλω να μάθω πώς σκότωσαν τον γιο μου»! Ο Κώστας Τσαλικίδης και η υπόθεση θρίλερ για τις υποκλοπές


Ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον σκοτεινά πολιτικά σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών, αυτό των

 τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος του τότε πρωθυπουργού της χώρας, Κώστα Καραμανλή και δέκα υπουργών της κυβέρνησή του στην περίοδο 2004-2005, έρχεται ξανά στην επιφάνεια με όρους που προκαλούν ανατριχίλα. Στο επίκεντρο ο Κώστας Τσαλικίδης.

Ο θάνατος του οποίου «βαφτίστηκε» ως «αυτοκτονία» από δικαστές, αρμόδιες Αρχές και ιδιωτικά συμφέροντα και πλέον αποδεικνύεται πως ήταν εκτέλεση.

Ο 33χρονος τεχνικός, ο οποίος ήταν υπεύθυνος ανάπτυξης δικτύων της εταιρείας Vodafone, «έπεσε πάνω» στον δράστη των υποκλοπών. Κι γι’ αυτό, όπως όλα δείχνουν, κάποοι με αριστοτεχνικό τρόπο κάποιοι του «έκλεισαν το στόμα»: Στις 9 Μαρτίου του 2005, βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στον Κολωνό.

Η ελληνική Δικαιοσύνη, δεκατρία χρόνια μετά τον θάνατό του, αποκαθιστά την μνήμη του, αλλά κυρίως την τιμή του, ασκώντας δίωξη για ανθρωποκτονία κατ’ αγνώστων.


Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Νέα Σελίδα», το πλαίσιο αυτό, αναμένεται να διευρευνηθεί -εκτός των άλλων- και ο ρόλος πρώην πολιτικού στελέχους από την βόρεια Ελλάδα, με τον οποίο ο Κώστας Τσαλικίδης, εμφανίζεται να είχε συχνές επαφές λίγο πριν πεθάνει.

Δεν ήταν μόνο, όμως, ο Κώστας Τσαλικίδης. Το πολιτικό αυτό πρόσωπο, είχε εξίσου στενή σχέση και με την οικογένεια της αρραβωνιαστικιάς του 33χρονου τεχνικού, η οποία μετά τον θάνατό του είχε για έναν… περίεργο λόγο «αποκλειστεί» από τα περισσότερα ΜΜΕ.

Η θυελλώδης συνάντηση

Όπως προκύπτει από την δικογραφία, η αντίστροφη μέτρηση για την τύχη του 33χρονου, ξεκίνησε μετά από μία σύσκεψη που έγινε στις 8 Μαρ΄τιου του 2005.

Σύμφωνα με καταγεγραμμένες μαρτυρίες, η σύσκεψη ήταν θυελλώδης και έγινε σε κλίμα ιδιαιτέρως τεταμένο. Εκεί ο Κώστας Τσαλικίδης είχε αποκαλύψει τα ευρήματά του, όπως αποδεικνύεται από τις σημειώσεις του, επιμένοντας ότι έπρεπε να δημοσιοποιηθούν.

Ο «Μπιλ»

Δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν ο Κώστας Τσαλικίδης είχε κατονομάσει και τον ένοχο. Αν, δηλαδή, γνώριζε ποιος είχε στρατολογηθεί από τον άνθρωπο που έστησε τις υποκλοπές.

Εδώ να υπενθυμιστεί πως σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη, πρόκειται για τον Γουίλιαμ Μπέιζελ, τον «Μπιλ», όπως τον γνώριζαν όλοι τόσο στην αμερικανική πρεσβεία, όσο και στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Σε βάρος του Μπέιζελ, εκκρεμεί δίωξη για κατασκοπεία και υπάρχει μάλιστα ανεκτέλεστο ένταλμα σύλληψης. Το οποίο, πάντως, όπως φαίνεται δεν θα εκτελεστεί ποτέ. Κι αυτό διότι οι αμερικανικές Αρχές αρνούνται την έκδοσή του στην χώρα μας. Κάτι μάλλον αναμενόμενο για μέλος κλιμακίου της CIA, σύμφωνα με δική του ομολογία.

Φοβόταν για την ζωή του ο Κώστας Τσαλικίδης;

Όπως έγινε γνωστό αργότερα, με τα περίφημα τετράδια που άφησε πίσω εν είδει παρακαταθήκης, ο Κώστας Τσαλικίδης καταγράφει βήμα – βήμα πώς ανακάλυψε το παράνομο λογισμικό σε ένα από τα κέντρα της Vodafone. Καθώς και τις επαφές του με στελέχη και άλλων εταιρειών σε σχέση με την ασφάλεια του δικτύου της Vodafone.

O Κώστας Τσαλικίδης, πάντως, φαίνεται ότι ανησυχούσε για την υπόθεση. Είχε εκμυστηρευθεί στην αρραβωνιαστικιά του, Σάρα, ότι «σε λίγο θα δημοσιοποιηθεί ένα μεγάλο θέμα για την εταιρεία, που μπορεί να οδηγήσει στο κλείσιμό της«. 

Οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες του, πάντως, δεν τον εμπόδισαν την παραμονή της μοιραίας 9ης Μαρτίου του 2005, να αγοράσει γλυκά για την μητέρα του, αλλά και να προγραμματίστει ένα ταξίδι με τη μνηστή του για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

Τον βρήκε η μητέρα του κρεμασμένο – Η κίνηση – ματ του αδελφού του

Το περίφημο τελευταίο e-mail που έστειλε στην εταιρεία, ξημερώματα και λίγο πριν πεθάνει δεν βρέθηκε ποτέ ολοκληρωμένο. Κι αυτό αφού αποδείχθηκε ότι τα αρχεία του είχαν «πειραχτεί» από… άγνωστο χέρι.

Νωρίς το πρωί της 9ης Μαρτίου ο Κώστας Τσαλικίδης βρέθηκε από την μητέρα του κρεμασμένος στον διάδρομο έξω από το μπάνιο του. Εκλήθη στο σημείο ο αδελφός του, Παναγιώτης, ο οποίος είχε την ψυχραιμία να κάνει κάτι κομβικό -αν αναλογιστούμε την εποχή και την τότε διαθέσιμη τεχνολογία: Να κινηματογραφήσει την σορό αλλά και τον χώρο, με το κινητό του τηλέφωνο. 

Από το βίντεο – ντοκουμέντο φαίνεται ότι ο άτυχος 33χρονος είχε γαλήνια έκφραση. Την οποία, μάλιστα, διατηρούσε ακόμη και μετά την εκταφή του, εννέα χρόνια αργότερα, το 2004 «Θέλω να μάθω πώς σκότωσαν τον γιο μου»!

Την ίδια ώρα, την αποκάλυψη της αλήθειας έστω και 13 χρόνια μετά τον μυστηριώδη θάνατο του άτυχου 33χρονου, ζητά εναγωνίως η οικογένειά του.

Η οποία δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή να καταγέλλει σκηνοθετημένη αυτοκτονία. Ο πατέρας του εκλιπόντος, Γιώργος Τσαλικίδης, μιλά στην Real News για τον θάνατο του παιδιού του, σα να ήταν χθες.

«Θέλω από τον εισαγγελέα το ενημερωτικό, την παραγγελία για να μάθω τι ακριβώς έγινε και δολοφονήθηκε ο γιος μου. Είμαι πονεμένος, πολύ πονεμένος από αυτή την υπόθεση. Τον μεγάλωσα, τον γαλούχησα με τις αρχές μας και σκότωσαν το παιδί μου. Ένα παιδί καλό, μορφωμένο, υπομονετικό. Πήγε στην Αγγλία, τελείωσε το Πολυτεχνείο. Γύρισε ολόκληρο τον κόσμο και στο τέλος βρέθηκε δολοφονημένος«, λέει με σπαραχτική φωνή και με την λιγοστή δύναμη που του έχει απομείνει λόγω προχωρημένης ηλικίας…

Με πληροφορίες από: Νέα Σελίδα / Real News

newsit.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ