2018-06-24 14:24:27
Φωτογραφία για Το ελληνικό καλοκαίρι του Mr Mozilla
Ο Μπάρι Ντίλερ με περιουσία 3,1 δισ. απολαμβάνει τον ήλιο του Αιγαίου στη Σκιάθο με τη

σύζυγό του, την πριγκίπισσα της μόδας Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ

«Διακοπές αλά Ελληνικά» απολαμβάνει αυτές τις ημέρες ένας από τους πλουσιότερους Αμερικανούς και μεγάλος πολέμιος του πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ, o Μπάρι Ντίλερ, με την πριγκίπισσα σύζυγό του και σχεδιάστρια μόδας Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ.Ο Μπάρι Ντίλερ, ιδρυτής της Fox Broadcasting Company, είναι ο ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής πλατφόρμας Expedia, της InterActiveCorp (IAC), της κορυφαίας εταιρείας λιανικών και διαδικτυακών πωλήσεων η οποία έχει στο χαρτοφυλάκιό της περισσότερες από 150 επωνυμίες σε 100 χώρες.

Η περιουσία του 76χρονου σήμερα επιχειρηματία φθάνει τα 3,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της λίστας Forbes για το 2018, ενώ το 2006 είχε κερδίσει τον τίτλο του πιο καλοπληρωμένου προέδρου επιχείρησης στις ΗΠΑ, με τις ετήσιες απολαβές του να ανέρχονται στα 295 εκατ. δολάρια!


Φανατικός πολέμιος του Αμερικανού προέδρου, υποστήριξε οικονομικά τους Δημοκρατικούς, ενώ δεν δίστασε να δηλώσει σε συνέντευξή του στους «New York Times» ότι «θα αγαπούσα τον Τραμπ αν είχε εκβιαστεί από τον Πούτιν. Αλλά αυτός είναι ένας κακός άνθρωπος από την εφηβεία, αν όχι και πιο πριν. Ενας κακός χαρακτήρας».

Ο 76χρονος, ο οποίος έχει στο χαρτοφυλάκιό του μετοχές του δημοφιλούς browser Mozilla Firefox, αλλά και της Coca-Cola, έφτασε την προηγούμενη Κυριακή το μεσημέρι στη Σκιάθο. Ντυμένος casual, με φούτερ, βερμούδα και σαγιονάρες, κατέβηκε από το ιδιωτικό του αεροπλάνο και κατευθύνθηκε στο όχημα που τον περίμενε. Μαζί του ήταν και η Γερμανίδα σύζυγός του Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ.

Η γνωστή σχεδιάστρια μόδας κατέβηκε από το αεροσκάφος παρέα με το σκυλάκι της και προχώρησε κι εκείνη με τη σειρά της προς το αυτοκίνητο που περίμενε.

Ο Αμερικανός κροίσος και η γαλαζοαίματη σύζυγός έφθασαν στο λιμάνι της Σκιάθου εκεί που τους περίμενε η θαλαμηγός «Eos», ένα από τα μεγαλύτερα ιστιοφόρα του κόσμου με μήκος 93 μέτρων το οποίο απέκτησε το 2009 αντί 100 εκατ. δολαρίων. Το όνομα του σκάφους είναι εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία και την Ηώ, τη θεότητα της Αυγής, αδελφή του Ηλιου και της Σελήνης, που διακρινόταν για το κάλλος της!

Στον χώρο των mega yaghts το εν λόγω σκάφος συγκρίνεται από πολλούς με εκείνο της Ελενας Αμβροσιάδου «Falcon Maltese», που είναι 5 μέτρα πιο μικρό. Το σκάφος του Ντίλερ ναυπηγήθηκε το 2006 ενώ το τελευταίο του στίγμα εντοπίστηκε ανοιχτά της Μυκόνου.

Το ζευγάρι το οποίο ταξιδεύει μόνο του απολαμβάνει τον ήλιο και τη θάλασσα ενώ δεν αποκλείεται να επισκεφτεί και νησιά του Ιονίου.

Ο Ντίλερ θέλει να ξεχάσει μια στιγμή του Ιουνίου του 2012 όταν στο σκάφος προκλήθηκε πυρκαγιά ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο ανοιχτά του νησιού Ορμόγια στο Οσλο. Εκείνη τη στιγμή ο Μπάρι και η σύζυγός του βρίσκονταν στο νησί, ενώ η άμεση επέμβαση του πληρώματος περιόρισε την πυρκαγιά μέχρι να έρθει η νορβηγική Πυροσβεστική και να τη σβήσει εντελώς. Από τη φωτιά δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο κατάστρωμα.

Ο μεγιστάνας δεν έχει αποκτήσει παιδιά, ενώ έχει ανέβει μία φορά τα σκαλιά της εκκλησίας, το 2001, με τον έρωτά του, την Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ. Η Νταϊάν είχε παντρευτεί τον γερμανικής καταγωγής πρίγκιπα Εγκον φον Φίρστενμπεργκ, με τον οποία απέκτησαν δύο παιδιά, τον Αλεξάντερ και την Τατιάνα, ενώ χώρισαν μετά από τρία χρόνια γάμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η 18χρονη εγγονή της Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ, Ταλίτα, είναι το νέο it girl της αμερικανικής μόδας, κάτι που οφείλει στη γιαγιά της, η οποία από την ηλικία των 9 ετών την έβαλε στον κόσμο της μόδας και της πασαρέλας.

Είναι επίσης ανιψιά του Παύλου, γιου του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου και της Μαρί-Σαντάλ, καθώς είναι κόρη της αδερφής της Αλεξάνδρας, πρώην συζύγου του πρίγκιπα Αλεξάντερ φον Φίρστενμεργκ. Σύμφωνα με ξένα Μέσα διατηρεί πολύ στενή σχέση με την ξαδέρφη της Μαρία-Ολυμπία.

Who is who

Ο Μπάρι Ντίλερ έχει τη φήμη του δύσκολου και συγκεντρωτικού ανθρώπου. Γεννημένος τον Φεβρουάριο του 1942 στο Σαν Φρανσίσκο, από τον Μάικλ Ντίλερ και τη Ρίβα Αντισον μεγάλωσε στο Μπέβερλι Χιλς σε μια εβραϊκής καταγωγής ευκατάστατη οικογένεια.

Με τα μαθήματα δεν τα πήγαινε πολύ καλά και παράτησε τις σπουδές του ύστερα από ένα εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (UCLA).

Λόγω της οικογενειακής φιλίας που είχε ο πατέρας του με τον Γουίλιαμ Μόρις, ιδιοκτήτη του μεγαλύτερου γραφείου εύρεσης ταλαντούχων καλλιτεχνών του Χόλιγουντ, ο Μπάρι εργάστηκε εκεί αποκτώντας γρήγορα τη θέση του υπεύθυνου αρχειοθέτησης, γεγονός που τον βοήθησε να μάθει τα βιογραφικά όλων σχεδόν των καλλιτεχνών.

Στη συνέχεια προσλήφθηκε στην ABC, από όπου έφυγε το 1974.

Στα δέκα χρόνια που ήταν επικεφαλής της Paramount (1974-1984), o Ντίλερ ήταν υπεύθυνος για κινηματογραφικές επιτυχίες όπως ο «Πυρετός το Σαββατόβραδο», το «Grease», οι δύο πρώτες ταινίες της σειράς «Ιντιάνα Τζόουνς», ο «Μπάτσος του Μπέβερλι Χιλς» και πολλές άλλες. Μεγάλες ήταν και οι επιτυχίες του στην τηλεόραση με τα σίριαλ «Σίρλεϊ και Λαβέρν», «Taxi» και «Cheers». Από το 1984 ως το 1992 εργάστηκε στη Fox, όπου δημιούργησε το ομώνυμο τηλεοπτικό κανάλι, ενώ βρίσκεται πίσω από επιτυχίες όπως οι «Simpsons».

Από το 1992, όταν εγκατέλειψε τη Fox, ο Μπάρι Ντίλερ επενδύει εξαγοράζοντας τηλεοπτικά δίκτυα και εταιρείες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών και σειρών. Από το 1997 μπαίνει δυναμικά στον χώρο της ενημέρωσης, ενώ το Millennium τον βρίσκει να έχει επενδύσει και στο Διαδίκτυο. Με την Expedia εισβάλει στον ταξιδιωτικό κλάδο, ενώ η IAC το 2007 συνάπτει συμφωνία 3,5 διs. δολαρίων με την Google.

H IAC κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών μέσων ενημέρωσης και Διαδικτύου και διαθέτει εκατοντάδες γνωστές επωνυμίες όπως οι: Vimeo, Dictionary.com, Dotdash, The Daily Beast και Investopedia, μαζί με την ANGI Homeservices Inc., που λειτουργεί το HomeAdvisor και το Angie’s List.

Το online χαρτοφυλάκιο του oμίλου, περιλαμβάνει, επίσης τις διαδικτυακές πλατφόρμες Match, Tinder, Plenty Of Fish και OkCupid

Οπως οι περισσότεροι κροίσοι, έτσι και ο Μπάρι Ντίλερ έχει και πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, μέσω του ιδρύματος που φέρει το όνομα εκείνου και της συζύγου του. Το 2011 το ίδρυμα δώρισε 20 εκατ. δολάρια για την ολοκλήρωση του πάρκου High Line στο Μανχάταν, ενώ έναν χρόνο αργότερα ο Ντίλερ πραγματοποίησε δωρεά 30 εκατ. δολαρίων στο Ταμείο του Χόλιγουντ, το οποίο παρέχει υγειονομική και κοινωνική φροντίδα σε συνταξιούχους από τον κόσμο του θεάματος.

Ενώ το 2015 εκείνος και η σύζυγός του δεσμεύτηκαν να δωρίσουν 113 εκατ. δολάρια για ένα πλωτό πάρκο στον ποταμό Χάντσον της Νέας Υόρκης, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ