2018-06-24 19:23:10
Φωτογραφία για Φυσικές μάσκες ομορφιάς με υλικά από το ψυγείο σας
Θέλετε λαμπερά μαλλιά, καθαρό δέρμα και απαλό σώμα; Τότε κατευθυνθείτε στην κουζίνα σας.

Οι παρακάτω μάσκες ομορφιάς που προτείνουν οι ειδικοί είναι με τόσο αγνά υλικά που θα μπείτε στον πειρασμό να τις… φάτε!

Το λάδι καρύδας κάνει τα πάντα

Τα λιπαρά οξέα στο λάδι καρύδας προσφέρουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Χρησιμοποιήστε το σαν μάσκα στα ταλαιπωρημένα μαλλιά ή κατά του φριζαρίσματος, προτείνει η hairstylist Nunzio Saviano, στο redbookmag.com.

Ρίξτε μερικές σταγόνες του ελαίου στα χέρια σας και έπειτα απλώστε τις στις άκρες των βρεγμένων μαλλιών σας. Το λάδι αποτρέπει το νερό να φριζάρει τα μαλλιά.

Ενυδάτωση σώματος: Αν παρουσιάζετε ξηροδερμία δεν έχετε παρά να απλώσετε το λάδι καρύδας στα προβληματικά σημεία για να μαλακώσετε την επιδερμίδα σας. «Εγώ το βάζω παντού, φτέρνες, αγκώνες και γίνονται μαλακά στη στιγμή» λέει η δερματολόγος Ellen Marmur.


Αφαιρέστε κάθε ίχνος make-up:  Βγάζει ακόμη και το αδιάβροχο make-up εύκολα και χωρίς να νιώθετε το δέρμα σας να σας «τραβάει».

Τρεις χρήσεις με το γάλα

Το γάλα έχει πολλαπλές χρήσεις για το σώμα. Είναι ένα φυσικό προϊόν ενυδάτωσης, πλούσιο σε γαλακτικό οξύ το οποίο απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και ηρεμεί την ανάφλεξη του δέρματος, αναφέρει η Marmur.

Χρησιμοποιείστε το

Ως κομπρέσα: Γεμίστε ένα μπολ με κρύο γάλα και βουτήξτε μέσα ένα σφουγγαράκι. Στύψτε το σφουγγάρι και πιέστε το στο πρόσωπό σας για περίπου 10 λεπτά αναπληρώνοντας κάθε τόσο το γάλα. Με αυτή τη θεραπεία θα απομακρυνθεί η λιπαρότητα και το δέρμα σας θα τονωθεί.

Για να απαλύνετε και να ανακουφίσετε το ξηρό δέρμα: Το λουτρό γάλακτος υπόσχεται θαύματα, σύμφωνα με την Lisa Price, η οποία διαθέτει προς πώληση τη δικιά της σειρά περιποίησης μαλλιών στο σαλόνι ομορφίας  Carol's Daughter. Η ίδια προτείνει να γεμίσετε τη μπανιέρα σας με ζεστό νερό συμπληρώνοντας μέσα 16 ούγγιες γάλακτος. Χαλαρώστε στο λουτρό για περίπου 15 λεπτά.

Αντιμετωπίστε το ηλιακό έγκαυμα: Εάν έχετε καεί ρίξτε λίγο παγωμένο γάλα σε ένα μπολ και με ένα ύφασμα απλώστε μια μικρή ποσότητα στο έγκαυμα μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Θα ανακουφίσει τον κνησμό και το κάψιμο που έχει προκληθεί στο δέρμα σας.

Φτιάξτε scrub για το σώμα

Ακολουθήστε τη συνταγή της Donna Steinmann, δημιουργό της οργανικής σειράς περιποίησης σώματος Medicine Mama's Apothecary.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε:

•    Πουρέ από 1 ώριμο αβοκάντο

•    1 κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι, παρθένο ελαιόλαδο και μέλι

«Ο συνδυασμός του αβοκάντου με το ελαιόλαδο και το μέλι δημιουργεί απίστευτη ενυδάτωση, ενώ το θαλασσινό αλάτι μπορεί να απαλύνει χρόνιες παθήσεις του δέρματος όπως το έκζεμα», λέει η  Steinmann.

Yπέροχο conditioner για τα μαλλιά

Η Price εφαρμόζει τη θεραπεία αυτή στο δικό της  σαλόνι ομορφιάς  Carol's Daughter, ωστόσο μοιράζεται μαζί μας μια φόρμουλα που ταιριάζει σε όλους τους τύπους μαλλιών.

Σε ένα μπλέντερ ανακατέψτε:

½ αβοκάντο

2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο

½ κούπα φρέσκο μάνγκο κομμένο σε κυβάκια

½ μπανάνα

Χτυπήστε το μείγμα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο. Στη συνέχεια απλώστε το στα ξηρά μαλλιά σας από τη ρίζα μέχρι τις άκρες ή αν έχετε λεπτή τρίχα από τη μέση της κεφαλής. Για καλύτερο αποτέλεσμα φορέστε ένα σκουφάκι και αφήστε το για 15 λεπτά. Ξεβγάλτε με σαμπουάν και άφθονο νερό. «Τα έλαια που περιέχουν αυτά τα τρόφιμα χαρίζουν απίστευτη λάμψη και απαλότητα στα μαλλιά, ενώ το άρωμα του μάνγκο τα απογειώνει» προσθέτει η Price.

Καταπολεμήστε τα σπυράκια και την τριχόπτωση  με πιπερόριζα

Η δερματολόγος από τη Νέα Υόρκη Ellen Marmur, M.D., συντάκτρια του περιοδικού Simple Skin Beauty προτείνει να  «σβήσετε» το σπυράκι σας με πιπερόριζα. «Αποχυμώστε τη πιπερόριζα και κάντε για 5 λεπτά απαλό μασάζ από το εσωτερικό της περιοχής. Σκοτώνει τα μικρόβια της περιοχής και ανοίγει τους πόρους χωρίς να προκαλεί ξηρότητα της επιδερμίδας. Το συγκεκριμένο μείγμα δυναμώνει επίσης και την τρίχα.

Περιποιηθείτε το αφυδατωμένο δέρμα με γιαούρτι

Απλώστε ένα πλήρες γιαούρτι στην ερεθισμένη περιοχή και αφήστε το για περίπου 15 λεπτά. Τα λιπαρά που περιέχει θρέφουν την αφυδατωμένη επιδερμίδα, τη μαλακώνουν και τη βοηθούν να διατηρήσει την υγρασία της. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ