2018-06-24 21:24:17
Φωτογραφία για Εστιατόρια: Που υπάρχουν τα περισσότερα μικρόβια – Οι τουαλέτες δεν είναι καν στο top 6…
Η ανταποκρίτρια του ABC News, Elisabeth Leamy, υποδύθηκε την απλή πελάτη σε 10 διαφορετικά εστιατόρια σε τρεις διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Πήρε δείγματα από 10 επιφάνειες που συνήθως έρχεστε σε επαφή, όταν πάτε σε ένα εστιατόριο. Στη συνέχεια, ο δρ. Philip Tierno και η ομάδα του στο εργαστήριο του Τμήματος Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης εξέτασαν τα δείγματα.

Τα αποτελέσματα μπορεί να σας εκπλήξουν...

10. Λαβίδες σερβιρίσματος σε self-service salad bar

9. Τα μπουκάλια με κέτσαπ

8. Βρύσες στους νιπτήρες της τουαλέτας

7. Πόμολα στις πόρτες στις τουαλέτες

6. Η περίμετρος του στομίου στα ποτήρια

Η κρυφή κάμερα της εκπομπής του ABC έδειξε ότι πολλοί σερβιτόροι κρατούν τα ποτήρια από το πάνω μέρος, δηλαδή από εκεί που ακουμπάμε τα χείλη μας για να πιούμε. Αυτό μεταφέρει τα μικρόβια από τα χέρια τους, στο στόμα μας. Ο έλεγχος αποκάλυψε πολλαπλά βακτήρια, συμπεριλαμβανομένου ενός συνδεδεμένου με την φυματίωση.


5. Τραπέζια

4. Αλατιέρες

Χρησιμοποιούνται συχνά, αλλά σπάνια καθαρίζονται...

3. Φέτες λεμονιού (από εκείνες που βάζουν σε αναψυκτικά και σε ποτήρια με νερό)

Και όμως. Στην επιφάνεια των λεμονιών βρέθηκαν κατά κόρον μικρόβια από... ανθρώπινα περιττώματα! Πώς γίνεται αυτό; Οι κρυφές κάμερες έδειξαν ότι πολλοί εργαζόμενοι στα εστιατόρια πιάνουν τα λεμόνια με γυμνά χέρια. Εάν δεν έχουν πλύνει τα χέρια τους καλά μετά τη χρήση του μπάνιου, τα μικρόβια εξαπλώνονται.

2. Μενού

Βακτηρίδια που προκαλούν σταφυλόκοκκο και στρεπτόκοκκο βρέθηκαν στα μενού με τα φαγητά που σερβίρει ένα εστιατόριο.

1. Καθίσματα

Το 70% των καθισμάτων, που εξετάστηκαν, είχαν βλαβερά μικρόβια. Σγκεκριμένα βρέθηκαν 17 διαφορετικά είδη μικροβίων, συμπεριλαμβανομένων στελεχών του Ε. Coli. Γιατί; Επειδή όλοι οι πελάτες κάθονται πάνω τους και τα περισσότερα εστιατόρια δεν σκέφτονται να τα καθαρίζουν. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ