2018-06-26 07:36:30
Φωτογραφία για ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΜΕΪ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
Συνάντηση με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα, δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στο Λονδίνο. Ειδικότερα, στις 09:00 το πρωί (τοπική ώρα) ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με οικονομικούς παράγοντες από το Σίτι του Λονδίνου, ενώ στις 16:00 είναι προγραμματισμένο το ραντεβού του με την κ. Μέι. Στη συνέχεια, στις 18:00 θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν. Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Λονδίνο θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, με την ομιλία του στις 14:15 (τοπική ώρα), στο London Business School.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση του χθες με νέους Έλληνες επιστήμονες και εργαζόμενους στο Λονδίνο ο κ. Τσίπρας ανέλυσε τις «μεγάλες προοπτικές της Ελλάδας στη μεταμνημονιακή εποχή» τονίζοντας ότι «η χώρα παράγει λαμπρούς νέους επιστήμονες, πολλοί εκ των οποίων διακρίνονται σε ιδιαίτερα απαιτητικούς τομείς της ακαδημαϊκής γνώσης και της αγοράς».

Στη διάρκεια της συνάντησης, ειδική μνεία έγινε στον ενεργειακό κλάδο, με τους συμμετέχοντες να δηλώνουν ότι η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες στον συγκεκριμένο τομέα. Δεν έλλειψαν μάλιστα, οι αναφορές για τη γεωπολιτική διάσταση της ενεργειακής πολιτικής, η οποία για τη χώρα έχει ιδιαίτερη σημασία.

Εξετάστηκαν, επιπλέον, διάφοροι τρόποι ώστε η Ελλάδα να συνεχίσει να παράγει καινοτόμες επιχειρηματικές προσπάθειες, ενώ αναφέρθηκαν μέτρα ενίσχυσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ