2018-06-30 16:05:10
Φωτογραφία για Δεν θα το Πιστεύετε! Δείτε πως ήταν το Jason – Αντιγόνη, όταν ήταν σε Παιδική Ηλικία [photo]
Tο Jason Αντιγόνη, το γνωρίσαμε καλύτερα όταν βρέθηκε στα έδρανα της Ελληνικής βουλής και το ξαναείδαμε πρόσφατα πάλι στη βουλή με κατακόκκινο φόρεμα στη συζήτηση του νομοσχεδίου που δίνει τη δυνατότητα σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να υιοθετήσουν ένα παιδί.

Το Jason Αντιγόνη όπως έχει πει σε συνέντευξή του στην Athens Voice παλιά δήλωνε γ κέι αγόρι. Πλέον όμως δηλώνει ότι είναι ag ender, δηλαδή ένα άτομο που δεν προσδιορίζεται από κάποιο φύλο.

To Τζέισον Αντιγόνη δήλωσε στην Αthens Voice: «Πριν ενημερωθώ για αυτή την ταυτότητα φύλου αυτοπροσδιοριζόμουν ως γkέι αγόρι. Μια φίλη ακτιβίστρια όμως μου είπε πριν τέσσερα χρόνια «Εσύ είσαι ge nder qu eer» βλέποντας πως φορούσα πολλά κοσμήματα, έβαφα πλατινέ τα μαλλιά μου, και κυρίως ότι η συνολική συμπεριφορά μου δεν ακολουθούσε ούτε ετεροκανονικά αλλά ούτε και ομοκανονικά πρότυπα. Στην πορεία έμαθα για όλο το φάσμα των φύλων, συνειδητοποίησα ότι τα φύλα δεν είναι μόνο δύο, αλλά και ότι είναι εν πολλοίς μια κοινωνική κατασκευή, μια θεωρία.


Πλέον αυτοπροσδιορίζομαι ως άφυλο άτομο, δηλαδή δεν αυτοπροσδιορίζομαι με κάποιο φύλο, και αυτό με έχει απελευθερώσει από οποιοδήποτε στερεότυπο και κοινωνική επιταγή που σχετίζεται με τα δύο φύλα. Πρόκειται κυρίως για πολιτική και ιδεολογική θέση στην περίπτωσή μου, θα έλεγα. Εκφράζω μάλιστα την ταυτότητα φύλου μου, άλλοτε με flαmbοyant και άλλοτε με πιο χαμηλών τόνων συμπεριφορά, και φορώντας όλων των ειδών τα ρούχα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που στερεοτυπικά θεωρούνται γυναικεία (λες και δεν ξέρουμε ότι φορούν και οι παπάδες φορέματα και οι τσολιάδες φούστες), δηλαδή φορέματα, φούστες, κοντά σορτσάκια, κοσμήματα, έχοντας μακριά μαλλιά και κάποιες φορές και με το να βάφομαι».

Αποκάλυψε επίσης γιατί διάλεξε το όνομα Jason Αντιγόνη: «Δεν αποκαλύπτω το αν το διάλεξα ή μου δόθηκε. Είναι το ίδιο όπως το να ρωτάς έναν τρανς άνδρα −που σου συστήνεται με στερεοτυπικά ανδρικό όνομα− ποιο στερεοτυπικά γυναικείο όνομα του δόθηκε όταν γεννήθηκε. Εμένα με λένε Jason-Αντιγόνη. Το Jason είναι η αγγλική εκδοχή του Ιάσονα. Το Ιάσων μου αρέσει γιατί ετυμολογικά συνδέεται με την ίαση και τη θεραπεία − ελπίζω κι εγώ με τη δράση μου να συμβάλλω κατά το μάλλον ή ήττον στη θεραπεία των συμπλεγμάτων και των αγκυλώσεων της κοινωνίας μας. Συστήνομαι ως Jason θέλοντας να δείξω πως ένα άτομο που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα μπορεί να έχει όνομα στα αγγλικά. Το δε Αντιγόνη είναι αναφορά στο αιώνιο σύμβολο επαναστατικότητας της ομώνυμης μυθικής ηρωίδας, του παιδιού που πάει κόντρα στις πολιτικές των μεγάλων − ένα παιδί που νομίζω κάθε άτομο είναι καλό να διατηρεί μέσα του. Θα συστηνόμουν ως Jason-Antigone, αλλά δυστυχώς ο κόσμος στην Ελλάδα δεν κατανοεί ότι το Antigone είναι η αγγλική εκδοχή του πασίγνωστου ονόματος Αντιγόνη, καμιά φορά το νομίζει και ως επίθετό μου. Προφορικά δηλαδή συστήνομαι πλέον ως Jason-Αντιγόνη».

Και εδώ είναι μια φωτογραφία του από την παιδική του ηλικία

#tbt #mychildhood #myyoungerself #measachild #nineyearsold #nineyearold

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jason Antigone Dane (@jasonantigonedane) στις 12 Ιαν, 2018 στις 1:06 μμ PST
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ