2018-07-01 12:15:13
Φωτογραφία για Πρόσεξε τι κάνεις γιατί για αυτά θα μετανιώσεις λίγο πριν φύγεις από την ζωή... Όπως και εκείνοι
Για πολλά χρόνια εργάστηκα στην παρηγορητική φροντίδα. Οι ασθενείς μου ήταν εκείνοι που είχαν πάει στο σπίτι για να πεθάνουν. Ορισμένες ειδικές στιγμές μοιράστηκαν. Ήμουν μαζί τους για τις τελευταίες τρεις έως δώδεκα εβδομάδες της ζωής τους.

Οι άνθρωποι μεγαλώνουν πολύ όταν έρχονται αντιμέτωποι με τη δική τους θνησιμότητα. Έμαθα ποτέ να μην υποτιμώ την ικανότητα κάποιου για ανάπτυξη. Μερικές αλλαγές είναι φαινομενικές. Κάθε ένας γνώρισε μια ποικιλία συναισθημάτων, όπως αναμενόταν, άρνηση, θυμός, τύψεις, περισσότερη άρνηση και τελικά αποδοχή. Κάθε ασθενής βρήκε την ειρήνη πριν την αναχώρηση του, κάθε ένας από αυτούς.

Όταν ρωτήθηκαν για το αν έχουν μετανιώσει για τίποτα ή είχαν τίποτα που θα έκαναν διαφορετικά, κοινά θέματα εμφανίστηκαν ξανά και ξανά. Ορίστε τα πιο κοινά από αυτά:

1. Μακάρι να είχα το κουράγιο να ζήσω μια ζωή αληθινή για τον εαυτό μου, όχι μια ζωή που οι άλλοι ανέμεναν από εμένα.

Αυτό ήταν το πιο κοινό πράγμα για το οποίο μετάνιωναν. Όταν οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι η ζωή τους έχει τελειώσει και κοιτάνε πίσω σε αυτή με σαφήνεια, είναι εύκολο να δούνε πόσα όνειρα έχουν μείνει ανεκπλήρωτα. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν εκπληρώσει ούτε καν τα μισά από τα όνειρα τους και έπρεπε να πεθάνουν γνωρίζοντας ότι αυτό οφείλονταν στις επιλογές που είχαν ή δεν είχαν κάνει.

Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσεις και να τιμήσεις, τουλάχιστον κάποια από τα όνειρα σου. Από τη στιγμή που θα χάσεις την υγεία σου, είναι πολύ αργά. Η υγεία φέρνει μια ελευθερία που λίγοι συνειδητοποιούν, έως ότου δεν την έχουν πλέον.

2. Μακάρι να μην είχα εργαστεί τόσο σκληρά.

Αυτό προήλθε από κάθε άνδρα ασθενή. Έχασαν την παιδική ηλικία των παιδιών τους και την συντροφικότητα της γυναίκας τους. Οι γυναίκες μίλησαν επίσης για αυτό με λύπη. Αλλά, καθώς οι περισσότερες ήταν από παλαιότερη γενιά, πολλές από τις γυναίκες ασθενείς δεν είχαν εργαστεί. Όλοι οι άνδρες εξέφρασαν βαθιά λύπη που δαπάνησαν τόσο πολύ από τη ζωή τους στην εργασία.

Με την απλοποίηση του τρόπου ζωής και κάνοντας συνειδητές επιλογές κατά μήκος του δρόμου, είναι δυνατό να μην χρειαστείτε το εισόδημα που νομίζετε ότι βγάζετε. Και δημιουργώντας περισσότερο χώρο στη ζωή σας, γίνεστε πιο ευτυχισμένοι και πιο ανοιχτοί σε νέες ευκαιρίες, οι οποίες ταιριάζουν περισσότερο στο νέο τρόπο ζωής σας.

3. Εύχομαι να είχα το θάρρος να εκφράσω τα αισθήματα του.

Πολλοί άνθρωποι έθαβαν τα αισθήματα τους προκειμένου να τα έχουν καλά με τους άλλους. Ως αποτέλεσμα, συμβιβάστηκαν με μια μέτρια ύπαρξη και δεν έγιναν ποτέ αυτό που μπορούσαν πραγματικά να γίνουν. Πολλοί ανέπτυξαν ασθένειες σχετικά με την αυτή την πικρία και αγανάκτηση που κουβαλούσαν.

Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις αντιδράσεις των άλλων. Ωστόσο, αν και οι άνθρωποι μπορούν να αντιδράσουν αρχικά, όταν αλλάζετε τον τρόπο που είστε μιλώντας ειλικρινά, στο τέλος θέτει την σχέση σε ένα εντελώς νέο και υγιέστερο επίπεδο. Ή αυτό ή απελευθερώνει την ανθυγιεινή σχέση από τη ζωή σας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είστε κερδισμένοι.

4. Μακάρι να είχα κρατήσει επαφή με τους φίλους μου.

Συχνά δεν συνειδητοποιούσαν πραγματικά τα πλήρη οφέλη των παλιών φίλων μέχρι τις τελευταίες τους εβδομάδες και δεν ήταν πάντα εύκολο να τους εντοπίσουμε. Πολλοί είχαν προσκολληθεί τόσο πολύ στην δική τους ζωή που είχαν αφήσει χρυσές φιλίες να ξεθωριάσουν με την πάροδο του χρόνου. Υπήρχε μεγάλη λύπη για το ότι δεν έδιναν στις φιλίες τους τον χρόνο και την προσπάθεια που τους άξιζε. Στον καθένα λείπουν οι φίλοι του όταν πεθαίνουν.

Είναι κοινό για τον καθένα με πολυάσχολο τρόπο ζωής να αφήνει τις φιλίες να ξεγλιστράνε. Αλλά όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με τον επικείμενο θάνατο σου, τα φυσικά στοιχεία της ζωής γκρεμίζονται. Οι άνθρωποι θέλουν να βάλουν σε μια σειρά τις οικονομικές τους υποθέσεις αν είναι δυνατόν. Αλλά δεν είναι τα χρήματα ή το status που έχει πραγματική σημασία για αυτούς. Θέλουν να φέρουν τα πράγματα περισσότερο προς όφελος εκείνων που αγαπούν. Συνήθως όμως, είναι πολύ άρρωστοι και κουρασμένοι να διαχειριστούν αυτό το έργο. Όλα έχουν να κάνουν με την αγάπη και τις σχέσεις στο τέλος. Αυτό είναι που μένει τις τελευταίες εβδομάδες, η αγάπη και οι σχέσεις.

5. Μακάρι να είχα αφήσει τον εαυτό μου να είναι πιο ευτυχισμένος.

Αυτό είναι ένα από τα εκπληκτικά κοινά. Πολλοί δεν το συνειδητοποιούν μέχρι το τέλος ότι η ευτυχία είναι επιλογή. Είχαν μείνει κολλημένοι στα παλιά πρότυπα και συνήθειες. Η λεγόμενη «άνεση» της οικειότητας ξεχείλιζε στα συναισθήματα τους, καθώς και στις φυσικές τους ζωές. Ο φόβος της αλλαγής τους έκανε να προσποιούνται στους άλλους και στους εαυτούς τους. Όταν βαθιά μέσα τους, λαχταρούσαν να γελάσουν και να κάνουν ανοησίες στη ζωή τους.

Όταν είσαι στον νεκροκρέβατο, το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα είναι πολύ μακριά από το μυαλό σου. Πόσο υπέροχο θα ήταν να είσαι σε θέση να χαμογελάσεις και πάλι πριν πεθάνεις…
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ