2018-07-02 18:36:22
Φωτογραφία για Ελληνική εταιρεία λανσάρει τους λευκούς χοχλιούς και κατακτά τον κόσμο
Πρόκειται για ένα εκλεκτό έδεσμα, ιδιαίτερα «αγαπητό» στους λάτρεις της μεσογειακής διατροφής καθώς κι ένα από τα πιο κορυφαία, «γκουρμέ» πιάτα της γαλλικής κουζίνας. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο, ότι η Γαλλία παραμένει στην πρώτη θέση παγκοσμίως τόσο στην εμπορευματοποίηση όσο και στη μαγειρική του χρήση.

Ο λόγος βέβαια για το σαλιγκάρι ή αλλιώς κρητικός χοχλιός, η εκτροφή του οποίου, με σωστό σχεδιασμό, μπορεί να αποφέρει αρκετά κέρδη για όποιον επενδύσει, καθώς η ζήτησή του σε παγκόσμιο επίπεδο κάθε χρόνο αυξάνει.

Τους χοχλιούς τους αναγνωρίζουμε από το καφέ χρώμα του κελύφους και το γκρι χρώμα της σάρκας του. Όμως, τους τελευταίους μήνες, μια εταιρεία με έδρα τη Λάρισα, η Mediterranean escargots, άλλαξε την «ενδυμασία» τους, καθώς τους λανσάρουν στις διεθνείς αγορές τροφίμων με ένα λευκό, πορσελάνινο κέλυφος και λευκό χρώμα σάρκας.

Γευστικά, τα λευκά σαλιγκάρια υπερέχουν σε σχέση από τα πιο διαδεδομένα καφέ, ενώ τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του είναι εξαιρετικής διατροφικής και γαστρονομικής αξίας. Η σάρκα τους είναι τρυφερή με μεγάλη περιεκτικότητα σε κολλαγόνο, Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα.


Η πρωτοπορία αυτή, είναι αποτέλεσμα εικοσαετούς προσπάθειας που έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός καινοτόμου προϊόντος που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες. Αξίζει να σημειωθεί πως για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου προϊόντος δαπανήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από ιδιωτικά και μόνο κεφάλαια.

«Σήμερα απολαμβάνουμε τα αποτελέσματα της πολυετούς επένδυσης στην έρευνα, την ανάπτυξη και εξειδίκευση του επιστημονικού δυναμικού σε θέματα εκτροφής σαλιγκαριών» δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, βιολόγος Αθανάσιος Γκόγκας και αναφέρει πως η εταιρεία «έχει κατακτήσει ηγετική θέση, στην έρευνα, την ανάπτυξη, την βιολογία καθώς και στην τεχνογνωσία εκτροφής σαλιγκαριών σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανταγωνιζόμενη κορυφαία ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια».

Η ανταπόκριση από τις διεθνείς αγορές τροφίμων και οι παραγγελίες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία σε χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Βέλγιο και τη Γαλλία, παρά το γεγονός ότι το προϊόν δεν έχει ακόμα παρουσιαστεί επίσημα στις αγορές. Αυτή, αναμένεται να γίνει σε διεθνή έκθεση τροφίμων τον Οκτώβριο σε μια σειρά νέων προϊόντων σαλιγκαριών που θα συνδυάζουν το μεσογειακό πρότυπο διατροφής και την ελληνική γαστρονομία.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ