2018-07-04 16:33:02
Φωτογραφία για Έφυγε από τη ζωή ο Υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Τσόλκας
Τον ύστατο χαιρετισμό του στην εξόδιο ακολουθία απηύθηνε ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ Σπύρος Μούλιας

Έφυγε από τη ζωή ο Υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Τσόλκας προερχόμενος από το Τεχνικό Σώμα και έχοντας υπηρετήσει για πολλά χρόνια μετά την αποστρατεία του στο ΣΕΚΠΥ. Καθόλου τυχαίο άλλωστε, που τον ύστατο χαιρετισμό του στην εξόδιο ακολουθία απηύθηνε ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ Σπύρος Μούλιας, στη μνήμη του νεκρού πλέον πρώην φίλου και στενού συνεργάτη του Υποστρατήγου ε.α. Γεωργίου Τσόλκα:

«Αξέχαστε Στρατηγέ, συνάδελφε και φίλε Γιώργο.

Μου πέφτει πολύ βαρύ το χρέος στους ώμους μου, να σου απευθύνω σήμερα τον ύστατο χαιρετισμό εκ μέρους του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) και αυτό αγαπητέ μου φίλε Γιώργο, γιατί ήσουν ένα αγαπητό και πολύτιμο στέλεχος όχι μόνο για τις υπηρεσίες που προσέφερες στον ΣΕΚΠΥ, αλλά ήσουν ταυτόχρονα και ένα άξιο στέλεχος της ευρύτερης Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας της Χώρας μας, κρατικής και ιδιωτικής.


Συνδύαζες αγαπητέ μου φίλε Γιώργο, την επιστημονική σου κατάρτιση με την πρακτική εφαρμογή αυτών που έμαθες στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ήσουν μαζί ένας επαγγελματίας Στρατιωτικός, επιστήμονας αλλά και πολύ καλός οικογενειάρχης.

Η αγαπημένη σου γυναίκα Αφροδίτη, τα παιδιά σου Σοφία, Ανδρέας και Λένα όπως και οι δυο μικρές εγγονές σου Αφροδίτη και Δανάη που τόσο λάτρευες, θα σε μνημονεύουν και θα σε θυμούνται πάντα αισθανόμενοι υπερήφανοι για τον παππού, πατέρα και σύζυγο Γιώργο.

Δεν θα ξεχάσω αγαπητέ μου φίλε Γιώργο, την αρίστη συνεργασία που είχα μαζί σου για πολλά χρόνια από το 1998 έως και το 2012 που υπηρέτησες μαζί μας, ως Γενικός Διευθυντής του ΣΕΚΠΥ.

Δεν θα ξεχάσω τα όσα προσέφερες, για την συμμετοχή, όσο το δυνατόν περισσοτέρων Ελληνικών περιπτέρων, στην επί σειρά ετών Διεθνή Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων (Defendory) που λειτουργούσε στην Πατρίδα μας. Όπως δεν θα ξεχάσω και το ταλέντο που σε διέκρινε στην επιτυχημένη οργάνωση των Διεθνών Συνεδρίων που πραγματοποιούντο στη Χώρα μας από τον ΣΕΚΠΥ ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Εμείς οι συνάδελφοί σου και τα στελέχη των Ελληνικών Αμυντικών Βιομηχανιών, όπως και οι φίλοι σου, βρισκόμαστε εδώ για να σε αποχαιρετήσουμε και θα σε θυμόμαστε πάντα κρατώντας τις καλύτερες αναμνήσεις που ζήσαμε μαζί.

Αιωνία σου η μνήμη Στρατηγέ, συνάδελφε και φίλε Γιώργο.

Επίσης εκπροσωπώντας και τον Σύνδεσμο Αποστράτων Αξιωματικών του Τεχνικού Σώματος που και εσύ Γιώργο ήσουν Μέλος του Συνδέσμου,

εκφράζω τα βαθιά συλλυπητήρια του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών του Τεχνικού Σώματος, στην αγαπημένη σου σύζυγο Αφροδίτη, στα παιδιά σου Σοφία, Ανδρέα και Λένα όπως και στις δυο μικρές εγγονές σου Αφροδίτη και Δανάη.

Καλό σου ταξίδι Γιώργο.»

(parapolitika.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ